Datum: 30-06-2022 - 06:27
14
apr
'22
Bijzondere vertoning in zee; Bever komt uit zee bij Noordwijk gewandeld.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Bijzondere vertoning in zee; Bever komt uit zee bij Noordwijk gewandeld.

Medewerkers van de EHBZ werden donderdagavond gealarmeerd voor een wel heel bijzondere melding. Normaal gesproken worden de medewerkers vaak op pad gestuurd voor vele zeehonden die in moeilijkheden zijn of bepaalde dieren die zijn aangespoeld. Afgelopen 12 oktober 2021 werd er zelfs nog een hert uit de zee gered bij Noordwijk...

Vanavond was dat wel even anders. Ter hoogte van strandafrit 21 werd gezien dat er een bever aan land kwam. Het beestje zwom in zee, wat uiteraard niet het leefgebied van de bever is. Eenmaal aan strand gekomen werden de medewerkers van de EHBZ ingeseind. Zij hebben de bever kunnen vangen. De bever bleek een verwonding te hebben aan zijn staart en was gewoon in leven. Na de vangst werd de bever overgebracht naar de wildopvang in Delft. Daar zal het dier worden onderzocht en worden geholpen. Dit was voor de medewerkers van de EHBZ de eerste keer dat zij een bever van het strand hebben gehaald. 

Foto's: Flashlight Fotografie

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.