Datum: 30-06-2022 - 06:23
14
apr
'22
Toren Oude Jeroenskerk weer te beklimmen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Toren Oude Jeroenskerk weer te beklimmen.

Na precies twee jaar niet open te kunnen zijn, vanwege de covid maatregelen, opent Toren van de Noordwijkse Oude Jeroenskerk op zaterdag 16 april haar grote toegangsdeur. Op deze Paaszaterdag zullen om 12.00 uur blijmoedig de klokken handmatig geluid worden….

De vlaggen hangen die dag weer boven rond de spits, ten teken dat het deelnemen aan een rondleiding over de vijf zolders en het genieten van het uitzicht vanaf de veilige trans weer mogelijk is.

Iedere zaterdagmiddag van 16 maart tot en met 24 september 2022 staan de Torengidsen voor de  bezoekers klaar. De openingstijd is 12.00 uur tot 16.00 uur. Prijs per persoon: € 3,50 (kinderen 2,50).

Ook op andere dagen is de toren voor groepen te beklimmen. Om een afspraak daartoe te maken, dient een email gestuurd te worden naar Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

Nieuw te bezichtigingen in de Toren zijn een wijzerplaat tussen het uurwerk en het inpandig carillon en (in een open grafje met een glasplaat erboven)  de honderden jaren aanbeden “schedel van Jeroen”….

De enthousiaste Torengidsen en Klokkenluiders kijken uit naar de hernieuwde komst van de bezoekers.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.