Datum: 30-06-2022 - 06:02
14
apr
'22
Unieke tentoonstelling ‘Uit de schaduw van Max Liebermann: Leo Klein-Diepold’ geopend.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Unieke tentoonstelling ‘Uit de schaduw van Max Liebermann: Leo Klein-Diepold’ geopend.

Donderdagmiddag werd de unieke tentoonstelling ‘Uit de schaduw van Max Liebermann: Leo Klein-Diepold’ geopend in Museum Noordwijk. Deze unieke tentoonstelling bevat maar liefst 69 schilderijen van de zeer getalenteerde maar redelijk onbekend gebleven meester Leo Klein-Diepold. Nog niet eerder was een zo volledig oeuvre van de schilder te zien...

Klein-Diepold woonde en werkte delen van het jaar in Noordwijk en trok daar samen op met de wel zeer bekende en geëerde Max Liebermann. Vandaar de titel van de tentoonstelling: ‘Uit de schaduw van Max Liebermann: Leo Klein-Diepold’. De getoonde werken maken deels onderdeel uit van de collectie van het museum en zijn verder in bruikleen afgestaan door eigenaren in binnen- en buitenland. De kleindochter van Leo Klein-Diepold, Georgia Gascard, heeft de tentoonstelling geopend. De tentoonstelling is van 15 april tot 11 september te bezoeken in Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein 4 in Noordwijk aan Zee.

Parallel aan de tentoonstelling is een 140 pagina tellend boek verschenen over het werk en het leven van de schilder Leo Klein-Diepold.

Op de midden zolder van het museum is een aanvullende tentoonstelling gemaakt rond één van de getoonde schilderijen met de titel Kijk ‘Haar’.

Foto's: Flashlight Fotografie

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.