Datum: 27-09-2023 - 18:10
13
apr
'22
Praktische verkeersexamen voor de groepen 7 van Noordwijk(erhout) en De Zilk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Praktische verkeersexamen voor de groepen 7 van Noordwijk(erhout) en De Zilk.

Woensdagochtend hebben de groepen 7 van meerdere basisscholen het praktische verkeersexamen afgelegd. Dit vond plaats in Noordwijk. Wethouder Roberto ter Hark was aanwezig bij de start om de eerste deelnemers een hart onder de riem te steken en ze succes te wensen...

Om half negen vanmorgen werd er verzameld bij het startpunt van het verkeersexamen op het parkeerterrein van de hockey en korfbalvereniging aan de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk. Basisschool De Schapendel was als eerste aan de beurt, waarvan foto's.

Op 11 en 13 april fietsten de kinderen van de basisscholen in Noordwijk de route van het verkeersexamen. In totaal ging het voor de gehele gemeente Noordwijk om bijna 500 leerlingen. De afgelopen jaren is op alle rotondes in Noordwijk de voorrangssituatie gewijzigd. Fietsers en voetgangers hebben voorrang op het gemotoriseerde verkeer. Op de route van het examen passeren de kinderen twee rotondes.

Het praktische verkeersexamen werd in samenwerking met de politie, Veilig Verkeer Nederland (afdeling Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout), de Fietsersbond en de gemeente georganiseerd. 

Foto's: Flashlight Fotografie

{gallery}16001{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.