Datum: 27-09-2023 - 23:50
04
mrt
'22
Lokale acties 'Samen in actie voor Oekraïne (Giro555)'.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lokale acties 'Samen in actie voor Oekraïne (Giro555)'.

De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne Samen in Actie voor Oekraïne. SBS6, RTL en de NPO brengen maandagavond, van 20.30 tot 23.00 uur, een gezamenlijk televisieprogramma om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderd- duizenden Oekraïners verkeren….

Ook radiostations komen massaal in actie. Van 6.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds is er een speciale uitzending van Radio555, dat op tien deelnemende landelijke radiostations tegelijkertijd wordt uitgezonden. De avond op televisie wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel.

Vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid doet Dionne Stax verslag, samen met Britt Dekker. In Noordwijkerhout zijn er ook al verschillende initiatieven gestart door bedrijven en instellingen, zij willen hun bijdrage leveren aan de actie van Giro555 voor Oekraïne. Doet u mee?

Blik Op Noordwijk plaatst hieronder alle plaatselijke acties en zullen tot en met maandag 7 maart aangevuld worden met alle nieuwe initiatieven. Mail uw (inzamelings)actie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

EEN VOOR OEKRAINE, KNOOP MEE MET PALLIAM. Ben jij ook zo geshockeerd door de oorlog in Oekraïne? Wil je wat doen, maar weet je niet wat? Begin dan met k(n)open als teken van solidariteit met de inwoners van Oekraïne. Want met de solidariteitsband om je pols laat jij zien dat jij het niet eens bent met wat daar gebeurt.  Het is een getuigenis, een protest tegen het kwaad wat oorlog heet. Laten wij in ‘vredes’naam laten zien met elkaar dat wij als inwoners van de Duin en Bollenstreek ons verbonden weten met de slachtoffers. Van iedere Solidariteitband is de netto opbrengst bestemd voor noodhulp aan de inwoners van Oekraïne. Ben je niet zo een knoper?  Er zijn ook kant-en-klare varianten aan te schaffen. Vermeld dan je polsmaat en onze vrijwilligers gaan voor je aan de slag. Heb wat geduld en hij komt vanzelf naar je toe. De Solidariteitsband is voor 7 euro te bestellen op de website van Palliam. Ben je niet zo bedreven met internet? Telefonisch bestellen kan ook. Bij één van de secretariaten van de kerken van de Parochie Sint Maarten.

 

Informatiepagina gemeente Noordwijk over Oekraïne

Bijeenkomst 'Samen voor Vrede' in teken van Oekraïne

 • Zaterdag 5 maart 2022 van 18.00 tot 20.00 uur
 • Oude Jeroenskerk
 • Het college van burgemeester en wethouders is aanwezig bij de bijeenkomst en wethouder Roberto ter Hark houdt een speech. De bijeenkomst is georganiseerd door stichting 'Samen voor Vrede' om hiermee ruimte te bieden aan alle inwoners van Noordwijk om gezamenlijk stil te staan bij de vreselijke gebeurtenissen die de wereldvrede bedreigen.

Solidariteitsactie oorlog Oekraïne

 • Zondag 6 maart 2022 van 10.30 tot 11.00 uur
 • Vuurtoren
 • Wethouder Dennis Salman is aanwezig tijdens de solidariteitsactie

Ook Huis ter Duin betuigt hun medeleven en steun aan Oekraïne door het hotel te verlichten in blauw/geel.

 

Oomen Opslag heeft twee opslagcontainers ter beschikking gesteld voor de door Drenth Vastgoed geïnitieerde inzamelactie voor Oekraïne. Deze zijn geplaatst in Noordwijk: één op de Grent, en één op de Raadhuisstraat. De containers zijn vanaf woensdag geopend van 08:00 tot 20:00. Ook bij Oomen Opslag aan de Taanderstraat 2 in Katwijk kunnen spullen aangeleverd worden tussen 07:00 en 18:00. 

Aan de volgende zaken is behoefte:
- Luiers
- Medische artikelen
- Babyvoeding
- Toiletartikelen
- Kussens
- Slaapzakken
- Beddengoed
- Thermokleding
- Kaarsen
- Batterijen

Het is het prettigst als u uw spullen zoveel mogelijk in dozen brengt, zodat alles goed stapelbaar is tijdens het transport naar Oekraïne.

 

Meest populair

 • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
 • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
 • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
 • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
 • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.