Datum: 19-08-2022 - 22:04
28
feb
'22
Noordwijkse actie levert 4.000 vlinderstruiken op!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Noordwijkse actie levert 4.000 vlinderstruiken op!

Afgelopen zaterdag vond er in het Vinkeveld een bijzondere actie plaats want daar werden door een groep vrijwilligers vlinderstruiken gesnoeid waarbij de bruikbare takken werden bewerkt om als stek te dienen voor een nieuwe vlinderstruik. Op deze manier maak je optimaal gebruik van wat de natuur je biedt.
Dit gebeurde in samenwerking….

met de Gemeente Noordwijk, vrijwilligers van de wijkvereniging Vinkeveld en de Stichting MEERgroen waarbij een ecoloog voor de ondersteuning en kennis zorgde.

Deze stichting is, tezamen met Caring Farmers, de initiatiefnemer van de landelijke actie Meerbomen.nu, waarbij men in een campagne met Urgenda dit jaar 1 miljoen (!) zaailingen (jonge boompjes die geen kans krijgen om uit te groeien) en struiken wil oogsten en herplanten. Dit alles om met elkaar zo snel mogelijk een bijdrage te leveren aan de verbetering van ons klimaat en de biodiversiteit. 

Onder bijna zomerse omstandigheden werden op de Stormvogel en bij de Strandplevier de vlinderstruiken gesnoeid wat maar liefst zo’n 4.000 stekken opleverde. Deze zullen elders worden herplant waarbij het de hoop is dat deze struiken de plaats innemen van tuintegels, ofwel groen voor grijs. Want dat er in ons land veel meer groen nodig is, daarover is iedereen het wel eens en met deze actie is alvast een stapje in goede richting gezet waarbij het de bedoeling is dat er in Noordwijk in de toekomst meer van dit soort groene acties zullen plaatsvinden. 

Foto’s: PR

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.