Datum: 30-06-2022 - 05:42
20
feb
'22
ACTUELE SITUATIE 20 februari 2022: Blijf alert. Bel alleen naar 112 in acute nood of levensbedreigende situaties.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

ACTUELE SITUATIE 20 februari 2022: Blijf alert. Bel alleen naar 112 in acute nood of levensbedreigende situaties.

Opnieuw stormoverlast in de kustgebieden. Code oranje: wees voorbereid! Er is grote kans op gevaarlijke en extreme weersituaties waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. De Meldkamer in de VRHM ontvangt veel meldingen en is daardoor overbelast. Hulpverlening geeft prioriteit…

aan levensbedreigende situaties. Bel 112 alleen bij acuut gevaar. Geen spoed, wel brandweer: bel 0900-0904 

Storm- en wateroverlast. Wanneer bel je de brandweer?
Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar heb je de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

Bekijk de actuele weerssituatie op: www.knmi.nl 

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.