Datum: 06-07-2022 - 13:24
10
feb
'22
Overleg leidt tot intrekken actie ‘De Grent staat op’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Overleg leidt tot intrekken actie ‘De Grent staat op’.

Overleg tussen burgemeester Wendy Verkleij en ondernemers achter actie ‘De Grent Staat op’ leidt tot intrekken van de actie. Burgemeester onderkent de noodzaak om de sector perspectief te bieden. Een vertegenwoordiging van ondernemers achter de actie ‘De Grent Staat op’ heeft donderdagmiddag 10 februari 2022 met burgemeester Wendy Verkleij overlegd….

Met hun actie wilden de ondernemers komend weekend het signaal afgeven dat het te lang duurt voordat de nachthoreca geopend mag worden. Zoals bekend moet de horeca om 22:00 uur de deuren sluiten vanwege corona. Burgemeester Wendy Verkleij had het initiatief tot het gesprek genomen. Ze maakte zich zorgen over de impact van deze actie. De openstelling was tegen de regels. Daarnaast werd een grote toeloop verwacht met onwenselijke en risicovolle situaties.

Signaal aangekomen
Het was een goed gesprek, met begrip en respect voor elkaars standpunten, waarbij de burgemeester heeft aangeven dat ze zich wil inzetten voor een beter perspectief voor de Noordwijkse nachthoreca. Dit is in lijn met haar eerdere aanpak, toen zij in een brandbrief het kabinet opriep om meer perspectief te bieden voor ondernemers. Na het overleg hebben de ondernemers besloten ‘De Grent Staat op’ in te trekken. Vanavond is er een extra veiligheidsberaad van de veiligheidsregio Hollands Midden waar de nachthoreca-actie besproken wordt. 

Handhaven 
De gemeente heeft veel waardering dat de ondernemers dit gesprek zijn aangegaan en de actie intrekken. De burgemeester benadrukte echter dat als ondernemers van de horeca in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk aanstaande zaterdagavond toch besluiten om na 22:00 uur open te blijven, ze erop kunnen rekenen dat er gehandhaafd wordt, waarbij boetes worden uitgereikt.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.