Datum: 06-07-2022 - 12:30
28
jan
'22
PvdA-trio voert de kandidatenlijst aan.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

PvdA-trio voert de kandidatenlijst aan.

Fractievoorzitter Rommie van Dokkum gaat de Noordwijkse gemeenteraadsverkiezingen in voor een tweede termijn. Zij vormt met Jordi Zwart en Thea Janson de kopgroep van de kandidatenlijst. Samen staan zij voor betaalbaar wonen, aanpak van energiearmoede, duizenden bomen in de wijken en een goed gevulde sociale agenda….

Rommie van Dokkum kreeg “opkomen voor mensen die het minder hebben getroffen met de paplepel ingegoten”, zo vertelt ze. “Als kind ging ik met mijn vader vanuit Friesland naar Den Haag om te demonstreren tegen kernwapens. Als tiener plakte ik Loesje posters. Enig activisme is mij dus niet vreemd. Ik geloof in een gemeente waar de kansen eerlijker zijn verdeeld, de gewone inwoner voorop staat en waar we kwetsbare inwoners beschermen en ondersteunen.” Rommie werkt bij De Zijl Bedrijven (DZB) in Leiden, waar ze mensen vanuit de bijstand begeleidt naar werk. Ze heeft ook gewerkt in de ouderenzorg en de GGZ. Rommie staat bekend als een vasthoudende dossiervreter.

Jordi Zwart, tweede op de PvdA-lijst, heeft de aanpak van ongelijkheid hoog op zijn prioriteitenlijstje staan. “Ongelijkheid geeft onrust in onze samenleving. Er zijn dorpsgenoten achterop geraakt: ze hebben nauwelijks middelen om gebruik te maken van voorzieningen of kennen de weg er naartoe niet. Dat hoort gewoon niet! Daarom is juist nu de PvdA de meest logische keus. En omdat het anders moet. Ik wil namens de gemeente Noordwijk en de PvdA het voortouw nemen met openheid en rapporteren aan de burgers. Geen geheimzinnigheid zoals in de landelijke politiek met ‘functie elders’. Tot 16 maart! Jordi is mediator en strategisch adviseur voor de rijksoverheid.

Thea Janson omschrijft zichzelf als “een bollenboerendochter uit het Achterom” (nu Offemweg). “Mijn ouders moesten hard werken voor hun gezin met zeven kinderen. Van jongsaf moesten we de handen uit de mouwen steken. Ik heb kansen gekregen en benut, en kwam zo verder dan de huishoudschool, waarvoor ik was voorbestemd.” Na 47 jaar werken in het onderwijs, de jeugdhulp en de psychiatrie, benut Thea haar vrije tijd als gepensioneerde om zich sterk te maken voor de PvdA. “Ik wil dat het goed gaat in mijn dorp. Voor iedereen, ongeacht status of inkomen! Ik treed in de voetsporen van mijn vorig jaar overleden broer Jan (voormalig PvdA-raadslid). Hij leerde me hoe belangrijk de gemeenteraad kan zijn. Ik ervaar de gemeentefusie als een verrijking.”

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.