Datum: 18-05-2022 - 09:35
25
jan
'22
Ladderwagen brandweer Noordwijk assisteert bij complexe brand in Voorhout.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Ladderwagen brandweer Noordwijk assisteert bij complexe brand in Voorhout.

Vanmiddag even na vijven is de ladderwagen van brandweer Noordwijk met nog vele andere brandweereenheden uit de streek en daarbuiten ter plaatse gegaan bij een woningbrand aan de Kervelhof in Voorhout. In de kruipruimte was brand ontstaan en die was zeer lastig te bestrijden…

Eerder op de dag was in de kruipruimte isolatiemateriaal gespoten. Daar zijn vermoedelijk drijfgassen bij vrij gekomen. Of het ontstaan van de brand verband houd met het aanzetten van de kookplaat in de keuken einde van de middag wordt door Team Brandonderzoek onderzocht. 

Ook de Cobra Cutter uit Ouderkerk aan den IJssel is ter plaatse gekomen, Dat is een hoge druk blussysteem dat van buiten af ingezet kan worden bij moeilijk bereikbare branden. Deze is uiteindelijk niet ingezet. Het schuimblusvoertuig vanuit Valkenburg heeft de kruipruimte vol gespoten met schuim om de zuurstof weg te halen uit de ruimte en zo de brand uit te krijgen.

De bewoners konden met hun hond de woning op tijd verlaten, ook de buren zijn voor de zekerheid uit hun huis gehaald. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan en de schade op te nemen. 

De ladderwagen van brandweer Noordwijk heeft stand-by gestaan maar hoefde verder niet in actie te komen. In totaal negen brandweereenheden zijn ter plaatse geweest.

Foto’s: BON Wendy Weijers 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.