Datum: 02-10-2023 - 10:06
18
jan
'22
Gemeente beantwoordt vragen n.a.v. brandbrief Jan Kroonsplein.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gemeente beantwoordt vragen n.a.v. brandbrief Jan Kroonsplein.

Het college van burgmeester en wethouders heeft de vragen beantwoord die de VVD heeft gesteld naar aanleiding van de ‘Brandbrief Jan Kroonsplein’.. Met een paar aanpassingen hoopt de gemeente overlast te beperken….

“Is het college bereid om de gemeentelijke organisatie op te dragen om op meer acceptabele tijden opruimwerkzaamheden te organiseren rond het Jan Kroonsplein?”, wil de VVD van het college weten. De werkzaamheden waarover de klachten gaan hebben te maken met  een groot en ingrijpend werk aan de kust.

Gemeente Noordwijk is zich bewust van de overlast, zo geeft het college aan in de beantwoordingsbrief. De intentie is te trachten de werkzaamheden rondom de Parallel Boulevard zoveel als mogelijk te clusteren of te beperken op acceptabele tijden. Het college meldt namelijk dat het projectteam de draaiuren van de pompen aanpast zodat de pompen ’s avonds en ’s nachts uit staan. 

De pompen verdwijnen trouwens binnen een maand van de plek, zo blijkt. “Gelet op de voortgang van de Parallelboulevard-werkzaamheden verwachten wij medio februari 2022 de pompen geheel verwijderd te hebben, of zoveel eerder als mogelijk”, aldus de gemeente. 

Ook het tijdstip van ophalen van het huisvuil is aangepast. 

Aan de Parallel Boulevard in Noordwijk aan Zee is de gemeente Noordwijk met een zeer omvangrijk project bezig. Er is een speciale website van de Parallel Boulevard om inwoners en ondernemers te informeren. Wie de vorderingen wil volgen meldt zich aan voor de nieuwsbrief. Ook kunnen vragenstellers er direct hun vraag stellen. 

Lees meer

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.