Datum: 26-01-2022 - 19:21

 

13
jan
'22
Noordwijker Jan van der Lippe haalt landelijke tv, geen fietsvergunning voor in de duinen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Noordwijker Jan van der Lippe haalt landelijke tv, geen fietsvergunning voor in de duinen.

Noordwijker Jan van der Lippe is al een aardige bekendheid in Noordwijk zelf. Bijna dagelijks gaat hij op zijn speciaal aangepaste fiets naar de Waterleidingduinen om de vossen te bezoeken. Regelmatig plaats hij foto’s en filmpjes op facebook, en die worden massaal bekeken. Helaas stopt dat nu voorlopig omdat Jan voor dit jaar….

helaas geen vergunning heeft gekregen om te mogen fietsen in het gebied waar de vossen regelmatig te zien zijn. Jan is zelfs bevriend geraakt met drie vossen die hij zeer regelmatig tegen komt. 

Door corona was Jan te laat met het aanvragen van zijn vergunning en zijn alle vergunningen al vergeven. Velen Noordwijkers hebben inmiddels aan Waternet gevraagd of Jan toch een vergunning kan krijgen, maar helaas zonder succes. Ze vinden het niet gepast om voor Jan een uitzondering te maken terwijl er nog ruim honderd mensen op een vergunning wachten. 

Volgend jaar krijgt Jan automatisch een vergunning omdat hij nu buiten de boot valt, maar voor nu moet Jan een heel jaar lang zijn uitje en zijn vossen missen.

Een kleine troost, de boswachter heeft aangeboden om Jan een keer mee te nemen op een ronde door het bos. Wie weet kan hij dan toch nog even bij zijn vossen langs.

Bron: Hart van Nederland. 

Foto: Jan van der Lippe

Klik hier om het item op Hart van Nederland te bekijken.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.