Datum: 26-01-2022 - 19:16

 

13
jan
'22
Noordwijk, Hillegom, Teylingen en Lisse sturen brandbrief aan premier.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Noordwijk, Hillegom, Teylingen en Lisse sturen brandbrief aan premier.

In een brandbrief roepen gemeenten Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen premier Rutte op om besluiten te nemen die rekening houden met de gevolgen van de lockdownmaatregelen. “Geef ondernemers een perspectief. Vanuit onze lokale verantwoordelijkheid zien wij dat deze situatie niet langer kan voortduren”. De brief is verstuurd voor de nieuwe persconferentie waar de nieuwe maatregelen worden bekend gemaakt….

Hou rekening met onze ondernemers 
Gemeente Noordwijk en de HLT-gemeenten hebben premier Mark Rutte een brandbrief gestuurd. In hun brief spreken ze hun grote zorgen uit over de uitwerking van de lockdown-maatregelen. Voor met name ondernemers uit de niet-essentiële sector. “Wij verzoeken u de komende dagen in de belangrijke besluiten die u moet nemen rekening te houden met de gevolgen op onze economie en samenleving. Ondernemers moesten de deuren sluiten, krijgen nauwelijks steun van de Rijksoverheid en kunnen hun hoofd niet meer boven water houden”, zo staat in de brief te lezen die ondertekend is door de burgemeesters.  

Water aan de lippen
“Vanuit onze lokale verantwoordelijkheid zien wij dat deze situatie niet langer kan voortduren. Onze colleges voelen zich genoodzaakt om perspectief te vragen voor deze ondernemers. Voor de starter die het nog steeds probeert, maar de moed in de schoenen zakt. Voor de zelfstandige die helemaal niet in aanmerking komt voor steun. Voor al onze bedrijven, ondernemingen en winkels gevestigd in onze mooie kernen – van restaurants en hotels tot kappers, culturele instellingen en sportscholen”, schrijven de burgemeesters aan de premier. 

Meer steun en/of mogelijkheden om bedrijf open te houden
“Wij verzoeken u daarom onze ondernemers in deze sector veel meer steun en/of mogelijkheden te geven om hun bedrijf open te houden. En dat kan op een verantwoorde manier en in nauwe samenwerking met de gemeenten. Dat hebben we de afgelopen jaren namelijk al bewezen.” 

Langetermijnvisie
Ook vragen de gemeenten aan de premier en het nieuwe kabinet een langetermijnvisie te ontwikkelen. Burgemeester Wendy Verkleij: “We kunnen simpelweg niet meer van lockdown naar lockdown bewegen en alle bedrijvigheid dichtgooien. Een duurzame strategie is noodzakelijk aangezien het einde van de pandemie waarschijnlijk nog lang niet in zicht is.” 

Ook met alle gemeenten signaal afgeven
De gemeenten zoeken de samenwerking met andere gemeenten. Logisch. Overal zien de gemeentebesturen dat het nijpend wordt voor ondernemers. Donderdagmiddag 13 januari 2022 is er een extra algemene-ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. 

Tijdens deze digitale vergadering wordt de motie ‘Evenwicht in Coronamaatregelen’ ingebracht. Ook deze motie is een oproep aan het nieuwe kabinet om ondernemers meer perspectief te bieden. De aanwezige collegeleden van Noordwijk en de HLT-gemeenten zullen met deze motie instemmen. 

Meer lezen

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.