Datum: 26-01-2022 - 18:11

 

14
jan
'22
Genootschap Oud Noordwijk start crowdfundactie.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Genootschap Oud Noordwijk start crowdfundactie.

Het Genootschap Oud Noordwijk krijgt de kans om haar collectie uit te breiden met een aantal mooie kunstwerken. Het gaat om werken van verschillende kunstenaars die een band met Noordwijk hebben. Om dit te kunnen realiseren is het GON voor het eerst in haar bestaan een crowdfundactie gestart met als doel het benodigde bedrag van 3.500 euro op te halen. Donaties lopen via het crowdfundplatform voordekunst.nl….

Wenckebach, Van Hall en schildersfestival
De aan te kopen verzameling bestaat onder andere uit tien afdrukken van houtsneden van Oswald Wenckebach, het bronzen beeld ‘Jokkebrok’ van Maja van Hall, een mahoniehouten sculptuur van Lo Molenaar (ook bekend van het beeld voor het gemeentehuis van Noordwijkerhout), een zeegezicht van Hans Berkhout en diverse schilderijen van het schildersfestival Noordwijk van o.a. Rob Jacobs (Kermis Noordwijk-Binnen, KW-boulevard), Carola Schapals (Duinlandschap) en Sonja Brussen (Zeegezicht).

Van den Haak en Van den Hoonaard
Daarnaast zijn er nog een bronzen beeld van een jongen en een viertal keramiekplastieken van Tosca van den Haak, de eigenzinnig Noordwijkse kunstenares met haar karakteristieke stijl.

Tot slot bevinden zich in de verzameling nog twee ontwerptekeningen voor lampen van Siem van den Hoonaard. De kunstenaar die in de winter van 2022-2023 centraal zal staan in een tijdelijke expositie en waarvan het GON nog geen werk in bezit heeft.

Samen cultureel erfgoed bewaren
Het Genootschap Oud Noordwijk probeert op deze manier cultureel erfgoed te bewaren voor toekomstige generaties. De actie loopt tot eind januari 2022. Via deze link www.voordekunst.nl/projecten/12585-buitenkans-aankoop-beeldende-kunst vinden mensen meer informatie over de werken, de tegenprestaties bij een gift en kan men doneren.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.