Datum: 26-01-2022 - 19:01

 

13
jan
'22
Nieuwe Stichting Burgerbelang Julianahofje Noordwijk maakt zich bekend bij de gemeente.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Nieuwe Stichting Burgerbelang Julianahofje Noordwijk maakt zich bekend bij de gemeente.

Stichting Burgerbelang Julianahofje heeft zich voorgesteld aan het college en de gemeenteraad van de gemeente Noordwijk. De stichting behartigt onder meer de belangen van een aantal van de bewoners rond het plangebied Julianahof en de voorgenomen ontwikkelingen. De stichting zou het zeer op prijs stellen als zij kunnen participeren in de nieuwe plannen rondom de ontwikkeling van het plangebied….

Uit correspondentie aan de Raad blijkt dat de gemeente geen actieve rol speelt en geen partij is in de overeenkomst over grondposities en leveringen. De stichting zou graag geïnformeerd worden over de partij(en) die betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling en over de stand van zaken in de procedure. Ook met betrekking tot gebruik van gemeentegronden ten behoeve van ontwikkeling van het gebied wil men graag geïnformeerd worden.

De stichting wil graag met het College en de gemeenteraad in gesprek als er voornemens zijn om in dit deel van de Oude Dorpskern tot verdere ontwikkeling te komen. Het College en de Raad worden dan ook uitgenodigd om al wandelend door het genoemde gebied te genieten van de sfeervolle omgeving en met elkaar kennis te maken onder het genot van een warme beker koffie of thee.

De stichting hoopt op constructieve contacten met initiatiefnemers van enige bouwontwikkeling in de omgeving, maar ook met het College en de Raad.

De kwestie plangebied Julianahof speelt al een aantal jaren. Toen de stichting nog in oprichting was is al geprobeerd in contact te komen met de gemeente over de voorgenomen nieuwbouwplannen. Helaas gaf dat toen niet het gewenste resultaat. Klik hier voor het betreffende artikel van september 2020.

Foto: BON

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.