Datum: 30-06-2022 - 07:23
08
jan
'22
Vervolg op ‘Chaos op Jan Kroonsplein compleet’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Vervolg op ‘Chaos op Jan Kroonsplein compleet’.

Blablablabla…Een obligaat en bureaucratisch antwoord van de gemeente en projectleiding kregen de inwoners op hun klacht over de veiligheid en toegankelijkheid van het Jan Kroonsplein…..

In de bijgevoegde brief wordt als reden voor het plotseling herinrichten van het Jan Kroonsplein genoemd; het voorkomen van onnodige steekbewegingen en achteruitrijden met grote voertuigen. Hiervoor is i.o.m. de brandweer en een verkeerskundige tot de huidige inrichting besloten.

Op de bijgesloten foto’s en video is duidelijk te zien dat juist het achteruitrijden en onnodig steken met grote voertuigen is VEROORZAAKT door de verplaatsing van de milieustraat. Er wordt op dit moment twee keer per dag aangereden zoals in de video te zien is.

Op de oude plek waarbij aangereden kan worden vanuit Nic Barnhoornweg hoeft niet gestoken te worden of achteruitgereden te worden.

De oude plek van de milieustraat is nu vanwege de afsluiting aan de Parallelboulevard en het éénrichtingsverkeer op de Binnenweg en de Nic. Barnhoornweg verkeersarm. Hierdoor een veiliger plek dan de veel drukkere in- en uitgang van het Jan Kroonsplein naar de Parallelboulevard.

Naast de toegenomen onveiligheid zijn door de onnodige veranderingen op het Jan Kroonsplein op dit moment 18 parkeerplekken niet als parkeerplaats te gebruiken.

Tegelijkertijd is de parkeerplaats aan de M. Kruijtstraat voor de helft niet bruikbaar als parkeerplaats voor de bewoners én mogen bewoners geen gebruik maken van het nieuwe parkeerterrein op het Palaceplein.

Mede namens bewoners

Paul van Hattem

Tegengeluid aan Zee’

Foto’s/video: ‘Tegengeluid aan Zee’.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.