Datum: 02-10-2023 - 09:53
03
jan
'22
Verontruste bewoners: Chaos op Jan Kroonsplein compleet.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Verontruste bewoners: Chaos op Jan Kroonsplein compleet.

‘Bewoners niet geïnformeerd, slechte woonomstandigheden en onveiligheid. Het is wachten op ongelukken’. Dat zegt ‘Tegengeluid aan Zee’ over de huidige situatie op het Jan Kroonsplein. Zonder omwonenden op de hoogte te stellen en met onmiddellijke ingang is het éénrichtingverkeer op het Jan Kroonsplein in Noordwijk losgelaten…

en zijn de milieucontainers op het plein verplaatst. Hierdoor is de veiligheid, juist op het bewoonde stukje plein, in het geding gekomen.

Doordat auto’s op het smalle stukje elkaar moeten passeren en er tegelijkertijd mensen rondlopen en hun fietsen en/of auto’s ‘parkeren’ om gebruik te maken van de milieustraat, is er een onveilige situatie ontstaan. Naast de onveiligheid zorgt deze gecreëerde situatie voor enorme overlast voor omwonenden. 

Bij het nog steeds slecht afgeschermde stuk grond van Admiraal moeten mensen die slecht ter been zijn noodgedwongen de nu drukke rijbaan op.

Er zijn volgens de bewoners verschillende, andere mogelijkheden om het plein wel veilig voor bewoners en bezoekers te houden tijdens de werkzaamheden aan de Parallelboulevard.

De gemeente zegt bij navraag de tijdelijke veranderingen juist voor de veiligheid te hebben ingevoerd.

Op onderstaande foto’s de nieuwe plek van de containers die voor een onveilige situatie zorgen en zes spaarzame parkeerplekken in gebruik nemen, en hoe de situatie er nu uitziet op de Parallelboulevard zonder fietspaden en stoplichten bij de zebra, en hoe het moet gaan worden inclusief fietspaden en stoplichten. Ondanks dat het vernieuwde stuk nog niet af is, is het wel al opengesteld voor verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Daar begint volgens de bewoners de onveiligheid al.

Mede namens verontruste bewoners,

Paul van Hattem
‘Tegengeluid aan Zee’

  

{gallery}15558{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.