Datum: 06-07-2022 - 13:18
15
dec
'21
Priklocatie Leeuwenhorst opnieuw in gebruik, nu voor de boosterprik.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Priklocatie Leeuwenhorst opnieuw in gebruik, nu voor de boosterprik.

Nederland versnelt de boostercampagne. Voor de tweede helft van januari hebben alle Nederlanders van 18 jaar en ouder de kans gekregen de booster te halen. Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus. In de regio Hollands Midden worden er de komende weken ruim 70.000 boosterprikken per week gezet. Dat is...

evenveel als de allerdrukste periode uit de eerste vaccinatieperiode. De GGD Hollands Midden heeft daarom een aanwijzingsbesluit gegeven aan gemeenten om de eerdere vaccinatielocaties opnieuw ter beschikking te stellen.

De GGD doet dit omdat met deze locaties al ervaring is en deze locaties voor burgers herkenbaar zijn uit de eerdere rondes. Doordat alle draaiboeken, plannen en inrichting al gereed zijn kan er op heel korte termijn opgeschaald worden met vaccineren. De bestuurders van die gemeenten zijn nu aan het kijken wat haalbaar is.

De locaties die opnieuw worden geopend zijn:

Noordwijkerhout: NH Conference Centre Leeuwenhorst, Langelaan 3. Ingebruikname verwacht in week 52.
Bergambacht: zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7. Ingebruikname verwacht in week 52.
Leiderdorp: nog in overleg.
Nieuwerkerk a/d IJssel: sporthal Kleine Vink, Steenbakkerij 2. Ingebruikname verwacht in week 1.

De openingstijden van de locaties worden nog bekend gemaakt op deze website.

Om voldoende personeel te hebben voor deze enorme operatie doen de uitzendbureaus ongelofelijk hard hun best om voldoende personeel te organiseren en op te leiden. Daarnaast wordt er gekeken of het nodig is om een deel van de dienstverlening van de GGD af te schalen om eigen personeel vrij te spelen voor deze boostercampagne.

Interval booster naar 3 maanden
Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant wordt het interval nu ingekort van 6 naar 3 maanden. Als je aan de beurt bent voor een booster (op dit moment zijn dat mensen van 60+ en zorgmedewerkers), hoef je voortaan geen half jaar meer te wachten. Als je laatste vaccinatie tenminste 3 maanden geleden was, kun je online een afspraak maken.

Dat kan pas als jouw geboortejaar aan de beurt is. Dat wordt bekend gemaakt via media en je krijgt daarna ook een uitnodigingsbrief. Ga voor het maken van de afspraak naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl  Op deze website kun je ook meteen kijken op welke datum je voor het laatst bent gevaccineerd. Klik op ‘mijn vaccinatieafspraken inzien’ en log in met je DigiD. Uitleg over het maken van een online afspraak vind je hier.

Ben je de afgelopen 3 maanden positief getest op corona of je bent besmet geweest met corona? Dan moet je wachten. Je kunt pas een boostervaccinatie inplannen als je laatste besmetting minimaal 3 maanden geleden was.

Niet bellen maar online inplannen
Het heeft voorlopig geen zin om de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn te bellen. Ook partnerprikken worden niet meer ingepland. Door de honderdduizenden oproepen per dag staat het landelijke callcenter onder extreme druk en kunnen geen extra telefoontjes meer worden aangenomen. Daarnaast moet worden voorkomen dat het landelijke telefoonnetwerk in de problemen komt. Daarom een dringende oproep aan iedereen. Vraag een DigiD-inlogcode aan als je die nog niet hebt en en maak je afspraak online.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.