Datum: 08-12-2021 - 02:07
24
nov
'21
100-jarig Gebr. Van der Putten ontvangt predicaat Hofleverancier!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

100-jarig Gebr. Van der Putten ontvangt predicaat Hofleverancier!

Vanmorgen heeft het 100-jarig Gebroeders van der Putten uit handen van Commissaris van de Koning, Jaap Smit, het predicaat Hofleverancier(*) ontvangen. Daarnaast werd er door de Commissaris van de Koning en burgemeester Wendy Verkleij een wapenschild onthuld en hielden beiden een toespraak….

Op 1 november aanstaande bestaat Gebr. van der Putten 100 jaar. Wat 100 jaar geleden met paard en wagen begon, is uitgegroeid tot een brede dienstverlener in grond- en sloopwerken, transport en afvalcontainers. Na een eeuw aanwezigheid is Gebr. van der Putten niet meer weg te denken uit de regio Duin- & Bollenstreek.

Hubertus van der Putten verdiende zijn brood al in de vervoerssector voordat het bedrijf werd opgericht op 1 november 1921. Hij is daarmee die officieuze grondlegger van het bedrijf waarin inmiddels de vierde generatie Van der Putten dagelijks met hart en ziel werkzaam is in het bedrijf.

Lees hier ‘Hoe het allemaal begon’.

(*)Predicaat Hofleverancier
De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Het Predicaat geeft bedrijven het Recht om het Koninklijk Wapen te voeren met daarbij de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Toekenning van het Recht het Predicaat te voeren wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis.

Het Predicaat wordt nu voor 25 jaar toegekend, waarna verlenging kan worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.