24
nov
'21
Geen openingsfeestje, maar wel een nieuwe speelplek aan de Schiewei Offem Zuid,
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Geen openingsfeestje, maar wel een nieuwe speelplek aan de Schiewei Offem Zuid,

Nog even en dan kan er op de speeltoestellen in Offem Zuid gespeeld worden. Lekker schommelen, klimmen en klauteren. Met een mooi herfst zonnetje is dit genieten. Het ziet er goed uit. Helaas is er geen openingsfeestje met de ingebruikname van de nieuwe speelplek. De gemeente was al gestart met de voorbereidingen voor een feestelijke opening…

op woensdagmiddag 8 december samen met wethouder Sjaak van den Berg en kinderen en ouders. Maar helaas gooit corona roet in het eten.

De covid-19-besmettingen lopen veel te hard op, met name onder basisschoolleerlingen. Daarom gaat dit openingsfeest niet door. Het wordt een ‘stille ingebruikneming’. De toestellen worden volgende week gekeurd en dan gaan de hekken weg. Er mag dan meteen gespeeld worden. 

Een woordvoerder van de gemeente meldt: “Het is voor iedereen erg jammer, dat snappen we goed. We vinden het echter niet verantwoord om dit feest door te laten gaan, op dit moment.”

De gemeente heeft een poster gemaakt. Deze hangt op de hekken rondom het speelterrein. De wethouder spreekt de hoop uit dat de kinderen hun weg naar de speelplek weten te vinden. Lekker buiten spelen en vriendjes maken! 

Foto: PR