Datum: 08-12-2021 - 00:35
23
nov
'21
Kevin Langeree (33 jaar) uit Noordwijk pakt zilver op Red Bull King Of The Air.
Geschreven door Tessa Koster

Kevin Langeree (33 jaar) uit Noordwijk pakt zilver op Red Bull King Of The Air.

Het grootste kitesurfevent ter wereld ging afgelopen weekend los in Kaapstad. Dit was de zesde finale voor Kevin Langeree van dit event. Ook de derde plek was voor een Nederlander namelijk rookie Stig Hoefnagel (22 jaar) uit Hardewijk. De eerste plek was voor de Nieuw-Zeelander Marc Jacobs. Kevin Langeree over Red Bull King Of The Air: "De condities waren van alle tijden, het level was ongelofelijk en iedereen ging tot het uiterste.”…

Red Bull King Of The Air
Dit big-air kiteboarding event staat bij elke kitesurfer dikgedrukt in de agenda. De omstandigheden waren perfect voor 's werelds beste kitesurfers om enorme airs uit te zenden op het toepasselijk genaamde Kite Beach. De juryleden kijken naar de volgende categorieën: extreme Big Air en algemene indruk. De algemene indruk en de extreme Big Air wordt bepaald door het combineren van: 70% hoogte en 30% extreemheid. Het gaat erom dat de kitesurfers zo hoog mogelijk komen en op die hoogte zoveel mogelijk of zo moeilijk mogelijke combinaties uitvoeren.

Concurrentie van hoog niveau
"Dit jaar zag ik een verandering, de laatste King Of The Air was bijna twee jaar geleden. De jongens hebben heel veel en hard getraind voor dit event, het level dit jaar was intens, zo'n beetje vanaf heat 1 moest je al alles geven en dat is precies wat ik gedaan heb." aldus Kevin over zijn tweede plek. Voor Stig Hoefnagel was het zijn eerste keer dat hij meedeed. Hij behaalde gelijk de finale en een podiumplek, een enorme prestatie.

Foto: Tyron Bradley, Red Bull Content Pool

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.