Datum: 18-05-2022 - 07:33
18
nov
'21
Noordwijker, verdacht van bedreiging Noordwijkerhoutse broers met wapen, blijft vastzitten.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Noordwijker, verdacht van bedreiging Noordwijkerhoutse broers met wapen, blijft vastzitten.

Eind augustus stonden twee Noordwijkers van 26 en 33 jaar voor de rechtbank van Den Haag, beide worden er van verdacht dat ze aan het hoofd van een criminele drugsorganisatie stonden; aldus de officier van justitie. Op deze inleidende zitting probeerde de advocaat van de verdachten hen deze week uit de gevangenis te krijgen,…

maar de Haagse rechtbank wees die verzoeken af en blijven ze dus voorlopig vastzitten.

De twee verdachten zouden volgens justitie tot eind mei van 2021 op grote schaal drugs gedeald hebben in Noordwijk en omgeving. Er werd bij hun door de politie cocaïne, hennep, ponypacks, weegschaal, meerdere telefoons en geldbedragen aangetroffen. De 33-jarige Noordwijker ontkende iets te maken te hebben met drugshandel, hij zou de verdovende middelen zelf hebben gebruikt.

De 26-jarige Noordwijker beriep zich op zijn zwijgrecht. Hij wordt er naast drugshandel ook van verdacht twee broers uit Noordwijkerhout te hebben bedreigd met een vuurwapen. Op de zitting werd niet duidelijk waarom hij dat gedaan zou hebben.

De twee Noordwijkerhoutse broers eisen een schadevergoeding van € 3000,- en € 875,- van de verdachte. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld door de rechtbank want het onderzoek loopt nog.

Update 18-11-2021: verzoek vrijlating.

De 26-jarige Noordwijker beriep zich eerder op zijn zwijgrecht, maar afgelopen woensdag vroeg hij toch aan de rechtbank om zijn vrijlating uit voorarrest. Volgens de verdachte had hij al zes maanden zijn 7-jarige kind niet meer gezien en zijn advocaat vond de bewijslast tegen zijn cliënt ook niet erg sterk. Maar de rechtbank vond toch dat de Noordwijker achter de tralies moest blijven en wees het verzoek af. Zijn persoonlijke belangen wegen niet op tegen de ernst van de verdenkingen; aldus de rechtbank.

Bron Leidsch Dagblad en Persbureau Cerberus.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.