Datum: 08-12-2021 - 01:43
25
nov
'21
Lezers schrijven: moeder van een ‘bijzonder’ kind.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Lezers schrijven: moeder van een ‘bijzonder’ kind.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items...

in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ingezonden brief 

Die gemeente Noordwijk, wat zijn ze trots op hun label Kuuroord en wat zijn ze trots op al die miljonairs en wat zijn ze dol op het bouwen van net iets te dure huizen voor de echte “noordtukkers”.

Deze geweldige gemeente heeft echter ook nog bijzondere inwoners, inwoners die zouden opbloeien in een kuuroord, zouden genieten van al die extraatjes die ze verdienen, maar juist als je zo’n inwoner bent dan tel je niet mee, deze inwoners rijden niet rond in een Jeep of Jaquar, nee deze inwoners worden in het goedkoopste busje naar school gezet, zodat ze als extraatje nog eens een uurtje of 2 langer onderweg zijn elke dag. 

En dan al die gezinnen die een kind met een beperking hebben, veel van deze gezinnen hebben ondersteuning nodig. Daar zijn aanvragen voor nodig, stapels formulieren moeten erin gevuld worden, gesprekken moeten er gevoerd worden, om vervolgens afgewezen te worden. Gezinnen waar tegen wordt gezegd “als je kind zoveel pgb zorg nodig heeft, plaats je hem maar in een instelling” of “ als je kind zoveel pgb uren nodig heeft, dan gaat hij maar naar een andere soort school” (ja die met dat busje, terwijl hij om de hoek op school mag komen) of “jullie krijgen de helft pgb uren van wat jullie aanvragen” (een beperking die nooit over gaat, maar schijnbaar de zorg wel).

En dan sta je als ouder met lege handen, want niemand van de gemeente maakt zich druk om jouw kind, niemand van de gemeente ziet wat dit doet met het kind en met het hele gezin. Nee, om een kind met een beperking maken ze zich niet druk, ze verdienen er niks aan. Een beleidsmedewerker die bepaalt, zonder enige kennis vd beperking, kijkend naar dat potje geld wat lekker gevuld blijft voor andere zaken en dat heet VOORIEDER1, nou niet als jij dat kind bent met die beperking!

Een moeder van een ‘bijzonder’ kind.

(naam bij redactie bekend)

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.