Datum: 06-07-2022 - 11:24
03
nov
'21
Vraag leidt tot aanpassing gevaarlijk zebrapad Huis ter Duinstraat/Hoofdstraat.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Vraag leidt tot aanpassing gevaarlijk zebrapad Huis ter Duinstraat/Hoofdstraat.

Lijst Salman Noordwijk en het CDA krijgen regelmatig e-mails over de zebrapaden in de gemeente Noordwijk. Vooral met veel klachten over het te laat opmerken dat er een zebra is ,want alleen zebramarkering heeft geen groot effect; door de kleine hoek waarmee een automobilist op het wegdek kijkt, is markering op het wegdek van een afstand moeilijk waar te nemen…

Wij krijgen vooral veel klachten over het zebrapad bij de hoofdstraat, omdat, volgens inwoners, de auto’s zeer dichtbij het zebrapad zijn geparkeerd waardoor overstekers te laat worden opgemerkt .

Zo ook dit voorbeeld: ‘Vandaag liep ik met de kinderwagen en twee honden midden op het zebrapad richting de hoofdstraat toe en er reed zo een auto met zo'n 60 k/u voor ons door. De bestuurder had niks in de gaten en de bijrijdster keek geschrokken om’.

Vraag

1: houd de gemeente Noordwijk rekening met de hoeveelheid voetgangers en motorvoertuigen bij een oversteekplaats en met inrichtingskenmerken zoals snelheidsremmers en zichtomstandigheden, en zebramarkeringen ?

Antwoord

We houden zeker rekening met de kwetsbare verkeersdeelnemers zoals voetgangers en fietsers.

De oversteek en de klachten over zichtbaarheid zijn ons bekend. De gemeente is voornemens om de parkeerplaats liggende thv de VoetgangersOversteekPlaats(VOP) op te heffen ivm het verkeersveiligheid en de zichtbaarheid. Om zo op deze manier de zichtbaarheid van de VOP te vergroten voor de weggebruikers. De werkzaamheden van het verwijderen van de parkeerplaats worden gecombineerd met de werkzaamheden aan de Schoolstraat/Nieuwe Zeeweg, namelijk het aanleggen van een parkeerterrein aldaar.

Kim Smeltink en Sebastiaan Duivenvoorden.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.