Datum: 28-09-2023 - 03:47
28
okt
'21
Negen jaar cel voor 25-jarige Noordwijkerhouter voor doodsteken vriendin in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Negen jaar cel voor 25-jarige Noordwijkerhouter voor doodsteken vriendin in Noordwijk.

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 25-jarige man uit Noordwijkerhout veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van zijn destijds 33-jarige vriendin in haar woning aan de Abraham van Royenstraat in Noordwijk in februari van dit jaar (zie nieuwsitem op Blik Op Noordwijk). Volgens de man hadden hij en het slachtoffer die avond ruzie gehad. Van de steekpartij kan hij zich naar eigen zeggen...

niets herinneren. Hij heeft zelf 112 gebeld en de deur voor de politie geopend. De vrouw is kort na aankomst van de hulpdiensten aan haar verwondingen overleden. Er zaten meerdere steekwonden in haar rug.

De man was die avond zwaar onder invloed van alcohol. De ruzie tussen beiden is opgenomen op de mobiele telefoon van het slachtoffer en de geluidsopname duurt tot aan het moment dat de hulpdiensten arriveren. De rechtbank heeft op grond van die opname vastgesteld dat de man degene moet zijn geweest die het slachtoffer heeft gestoken.

De man is onderzocht door een psycholoog en een psychiater. Volgens hen hebben aanhoudende relatieproblemen tussen hem en het slachtoffer een belangrijke rol bij het incident gespeeld als ook zijn alcoholgebruik die avond. Een deskundig oordeel over de mate van toerekeningsvatbaarheid is niet te geven. De rechtbank ziet geen aanleiding om de man niet strafbaar te achten.

De straf die de rechtbank oplegt is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Daarnaast wordt een schadevergoeding van ruim 17.000 euro toegekend aan de moeder van het slachtoffer.

Bron Openbaar Ministerie.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.