Datum: 08-12-2021 - 01:10
18
okt
'21
Korfbal: Fluks speelt niet groots, maar wint wel van Paal Centraal.
Geschreven door Fluks

Korfbal: Fluks speelt niet groots, maar wint wel van Paal Centraal.

In de strijd om de subtop plaatsen trof Fluks afgelopen zaterdag Paal Centraal uit Delft. Het werd een rommelige wedstrijd, waarin beide teams onder hun kunnen speelden. Fluks bleek het sterkste en haalde de derde overwinning op rij binnen….

Met Maurits van der Vos terug in de basis begon Fluks sterk. 2 scores van Jan Passchier kort na elkaar zorgden voor een snelle voorsprong. Daarna was het aan Paal Centraal om maar liefst 4 maal op rij trefzeker te zijn. Fluks speelde in die periode slordig en kwam niet toe aan goede aanvallen. Het was Min-Zi van Mackelenberg die van afstand Fluks weer aan het scoren bracht en een betere periode inluidde.

Verdedigend stond het goed, en aanvallend ging het ook weer beter draaien met fraaie scores van de Fluks heren. Met 2 vrijwel identieke afstandsschoten van Sebastiaan Mud binnen een minuut bracht hij de ruststand op een comfortabele 8-4 voorsprong. Waar Joella van Baren in de eerste helft niet langs haar dame kwam, was ze kort na rust wel trefzeker uit een doorloop. Met 5 punten voorsprong nam Fluks gas terug, waardoor Paal Centraal de kans kreeg terug in de wedstrijd te komen.

Dit leidde tot frustratie bij de Fluksers, die zich uitte in veel kleine overtredingen. Gecombineerd met enkele twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter maakte dit de wedstrijd rommelig en de onvrede aan Fluks zijde nog groter. Vooral Sebastiaan Mud haalde zichzelf daarmee uit de wedstrijd, wat daarna ook letterlijk gebeurde toen hij vervangen werd door Roy de Jong (die daarmee zijn competitiedebuut voor Fluks 1 maakte).

Een nieuwe score van Min-Zi van Mackelenberg 5 minuten voor het einde van de wedstrijd bracht de stand op 12-8 en maakte een einde aan de illusies van Paal Centraal. Ondanks nog 2 late scores van Delftse zijde kwam de overwinning van Fluks niet meer in gevaar. Eindstand 12-10.

Ondanks het matige spel in (vooral) de tweede helft dus weer een overwinning voor Fluks, waarmee ze op de ranglijst aansluiting vinden met de subtop. Volgende week staat de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Tegen het laag geklasseerde Sperwers moet het mogelijk zijn de 4e overwinning op rij te halen, maar gelet op de verrassende uitslagen in eerdere speelronden mag ook deze tegenstander niet onderschat worden.

Scores namens Fluks: Sebastiaan Mud (4), Jan Passchier (3), Min-Zi van Mackelenberg en Joella van Baren (beide 2), en Joek Kwakernaak (1).

Foto; Fluks

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.