Datum: 26-01-2022 - 19:26

 

17
okt
'21
Lezers schrijven: Bewoner schrijft brief over de onthutsende leefomstandigheden Jan Kroonsplein.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Lezers schrijven: Bewoner schrijft brief over de onthutsende leefomstandigheden Jan Kroonsplein.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items...

in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bewoner Paul van Hattem van het Jan Kroonsplein heeft een brief ingezonden aan de redactie van BlikOp Noordwijk over de steeds meer beklemmende en onthutsende leefomstandigheden voor bewoners van het centraal in de badplaats Noordwijk gelegen Jan Kroonsplein. Dit terwijl volgens de heer van Hattem in de gemeenteraad en bij B&W gesproken wordt over de bouw van miljoenen kostende hotels en/of appartementen.

Ingezonden brief:

Alle heilzame elementen worden op het Jan Kroonsplein grondig afgebroken door de gemeenteraad en B&W van ‘Kuuroord’ Noordwijk. In de 25 jaar dat ik hier nu woon heeft de gemeente helemaal niets positiefs gedaan voor het Jan Kroonsplein en haar bewoners.

Er staan de laatste jaren twee enorme pompen op het plein die dag en nacht lawaai maken, je hoort ze ’s nachts door je oordoppen heen. Het verschil tussen de pleinkant en de winkelstraatkant van het al jaren braakliggende stuk grond van Admiraal is verbluffend.     

Ondanks het heilig verklaarde parkeerverwijssysteem staan de auto’s twee rijen dik te wachten op een parkeerplekje. De gemeente heeft vijf extra vuilcontainers op het plein geplaatst, naast de ondergrondse container, met alle overlast van dien.

En dan nog dit: Gelukkig is er nog prachtig uitzicht op de zeereep.. ;-)

’s Morgens om 6 uur worden elke dag de prullenbakken op het plein hoorbaar geleegd. In het weekend tussen 7 en 8 uur komt de gemeente langs met bladblazers om de troep tegen je voordeur te blazen. Op zondagmorgen rond 9 uur worden door de tentoonstellingsruimte in de voormalige kerk aan zee consequent en ruim 20 minuten lang de kerkklokken geluid, hoezo?

P. van Hattem

Moedeloze inwoner van ‘Heilzame Kuuroord’ Noordwijk

Foto’s: Paul van Hattem

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.