16
okt
'21
Opening van Cartoonfestival en expositie Noordwijk: ‘Achter de muur in MoCA’. (Foto’s en video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Opening van Cartoonfestival en expositie Noordwijk: ‘Achter de muur in MoCA’. (Foto’s en video)

Van 16 tot en met 31 oktober staat het Museum of Comic Art in het teken van cartoons en de tentoonstelling: Noordwijk, Achter de muur. Het thema van het cartoonfestival is ‘Na 75 Jaar Vrijheid’. Nederlandse cartoonisten hebben werk ingezonden om mee te dingen naar een jury- en publieksprijs die zal worden uitgereikt op zondag 24 oktober in het MoCA…

Burgemeester Wendy Verkleij onthulde vrijdagmiddag 15 oktober samen met Ewout Cassee van Stichting Ton (Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk) het grote werk met ingezonden cartoons, waarmee het cartoonfestival officieel geopend werd. 

Naast cartoons is er een foto-expositie te zien die de wederopbouw van Noordwijk direct na de oorlog toont aan de hand van uniek beeldmateriaal.

Thomas Steenvoorden maakte een doek, passend bij het thema van het cartoonfestival, van bijna 6x3 meter op een frame. Die is met behulp van vrijwilligers opgehangen in het museum.

Hiernaast vinden er tal van andere activiteiten plaats zoals gratis masterclasses cartoontekenen voor kinderen, lezingen die in het teken staan van Noordwijk in oorlogstijd en boekpresentaties. Bezoekers kunnen verder kennis maken met ‘De negende kunst’ omdat ruim 38 originelen van de eerste tentoonstelling in het MoCa, European Masters of Comic Art, nog te zien zijn op de eerste verdieping.

De entree is gratis en de openingstijden op alle dagen zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Klik hier voor het hele programma en hoe u (of uw kind) zich kunt aanmelden. 

Foto’s: BON Wendy Weijers en Renee Korbee.