Datum: 28-09-2023 - 01:57
12
okt
'21
Zwemmend hert houdt de hulpdiensten aardig zoet.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zwemmend hert houdt de hulpdiensten aardig zoet.

Vanmorgen heeft een hert de hulpdiensten aardig bezig gehouden op het strand. Het hert was vanuit de richting Langevelderslag het strand opgegaan. Uiteindelijk was het dier in het water geraakt omdat het door strandbezoekers opgejaagd werd. Het hert ging vrij ver het water in. Ter hoogte van Huis ter Duin werd geprobeerd het hert uit zee te krijgen….

met hulp van kitesurfers op zee. Zij gingen achter het hert surfen om te voorkomen dat het te diep in zee zou raken. Helaas schrok het hert hier ook van, ging de zee uit, en sprintte via de zeereep de boulevard op.

Een stuk verder ging het hert weer het strand op, waar het wederom door mensen de zee in werd gejaagd. De hulpdiensten hebben toen een stuk strand afgezet om mensen op afstand te houden.

Een kitesurfer is wederom achter het hert gaan surfen, en twee mannen in een overlevingspak zijn te water gegaan om het hert te pakken. Het hert kon gepakt worden bij het gewei waarop er een doek over de kop van het hert gegooid kon worden. Daardoor raakt het dier gedesoriënteerd en kan het verder geholpen worden.

Het hert is achter in een aanhangwagen gelegd met twee mensen erbij om het dier rustig te houden. Het onfortuinlijke dier is uitgezet in de duinen tussen Noordwijk en de Duindamseslag, waarna het bij kon komen van het avontuur.

Foto’s: BON Wendy Weijers 

{gallery}15223{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.