Datum: 23-10-2021 - 16:42
12
okt
'21
Extra 'Project Talent' groep in Noordwijk en Teylingen.
Geschreven door Welzijnskwartier

Extra 'Project Talent' groep in Noordwijk en Teylingen.

Je wilt extra ervaring op doen voor je toekomstige opleiding, je bent nog wat onzeker over je kwaliteiten en talenten, communiceren met anderen vind je soms nog wat lastig, je wilt ritme in je week aanbrengen of je wilt je oriënteren op een studie- of beroepskeuze? Allemaal redenen waarom jongeren mee doen aan Project Talent. In december starten we met een extra groep van Project Talent….

Nieuw: flexibele startmomenten
Om alle jongeren te kunnen bedienen hebben we de 2 startmomenten per jaar losgelaten en willen we flexibel kunnen starten met de jongeren die zich tussentijds bij ons aanmelden. In december starten met een extra groep in Noordwijk en Teylingen. Jongeren krijgen trainingen, coaching en begeleiding om te werken aan hun doelen en zetten hun kwaliteiten in bij een lokale organisatie (met een maatschappelijk doel). Jongeren staan steviger in hun schoenen, leren leeftijdsgenoten kennen en doen extra ervaring op bij organisaties die zij interessant vinden. 

Ervaringen van jongeren
•    “Ik weet nu wat voor opleiding ik wil gaan doen en hoe ik aan de slag kan gaan met mijn kwaliteiten”
•    “Toen ik begon was ik best onzeker over mezelf maar ben daarin echt gegroeid en nu veranderd. Ik ben veel zekerder geworden”
•    “Ik had veel moeite met de sociale vaardigheden, en ik heb ook zelf gemerkt dat ik mezelf heb verbeterd.”

Wat is Project Talent?
Project Talent is speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die hun talenten willen ontdekken, nieuwe mensen willen ontmoeten en iets goeds willen doen voor een ander. Het project duurt totaal 6 maanden. We starten de eerste maand met skills trainingen over communicatie, presentatie, kwaliteiten en doelen.  Vervolgens worden jongeren op basis van hun kwaliteiten en interesses gekoppeld aan lokale organisaties waar jongeren vrijwilligerswerk gaan doen. Tijdens deze 5 maanden krijgen jongeren begeleiding door intervisie en individuele gesprekken. Het traject wordt feestelijk afgerond met een landelijk erkend certificaat!  
 
Aanmelden en meer info
Jongeren kunnen zich inschrijven via onze gloednieuwe website: www.projecttalentmdt.nl.  
Benieuwd naar de ervaringen van deelneemster Niekee? https://youtu.be/TMXfAfCAWpA
 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.