Datum: 23-10-2021 - 16:16
11
okt
'21
Crescendo keek voorbij de horizon, een muzikale wereldreis.
Geschreven door Crescendo

Crescendo keek voorbij de horizon, een muzikale wereldreis.

Na een veel te lange stop door Corona heeft Crescendo Noordwijk eindelijk weer een concert mogen geven. De Muze was zondagmiddag 10 oktober zeer goed gevuld met publiek en muzikanten. Beide partijen stonden te popelen om te gaan genieten van een optreden van zowel het A-orkest als het B-orkest….

Het B-orkest o.l.v. Ad Baljeu opende met het prachtige Festival Florish dat met paukenroffel spannend begon. Van daar ging het verder naar de Alpen met een mooie mars en kwam de luisteraar van Leningrad tot Finland en van alles daartussen. De Noordwijkse klezmerband “Lou Sjoege” speelde enkele mooie stukken solo en het samenspelen met zowel het A als het B-orkest viel eveneens goed in de smaak. 

Na de pauze was het de beurt aan het A-orkest dat onder leiding stond van dirigent Dirk van der Niet. Ook hier werd er weer een muzikale wereldreis gemaakt van Amerika met American Graphity, via  Afrika met African symphony tot aan China. Het hoogtepunt van de middag was toch wel het optreden van de eigen percussionist van Crescendo Bart Lindhout die samen met het orkest op spectaculaire wijze de vibrafoon bespeelde met het nummer “A tribute to Lionel.” Dit nummer is geschreven door de wereldberoemde vibrafonist Lionel Hampton. 

Zowel publiek als muzikanten kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. 

Meer informatie op onze facebook pagina en www.crescendo-noordwijk.nl 

Foto: PR

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.