Datum: 27-09-2023 - 16:12
10
okt
'21
Wisseltentoonstelling ‘De Zee’ geopend in Museum Noordwijk
Geschreven door Museum Noordwijk
Foto's Redactie BON

Wisseltentoonstelling ‘De Zee’ geopend in Museum Noordwijk

Op vrijdag 8 oktober werd in Museum Noordwijk de wisseltentoonstelling ‘De Zee’ geopend in aanwezigheid van zo’n 40 genodigden. Bezoekers kunnen genieten van 50 schilderijen van de altijd weer andere zee van ‘oude’ en nieuwe kunstenaars. Foto’s en een aparte tentoonstelling van de badmode van voorheen maken de expositie compleet….

De opening werd verricht door de Noordwijkse kunstschilder Kees Putman die zelf met zeven werken een mooie bijdrage levert aan de tentoonstelling. Hij ging in op de uitdaging van iedere schilder die een in beweging zijnde zee toch in een letterlijk vast, onbeweeglijk beeld moet vastleggen waarbij de toeschouwer tegelijkertijd ziet dat het gaat om een ‘levende, bewegende zee’. Ook nam hij de aanwezigen mee langs de tentoongestelde werken die vanaf 1900 tot nu gemaakt zijn en de verschillende stijlen die dat heeft opgeleverd.

De tentoonstelling is naast de vaste collectie te zien tot en met 20 maart 2022. Www.museumnoordwijk.nl 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.