Datum: 23-10-2021 - 17:14
10
okt
'21
Dames TFC fietsen meer dan 10.000 euro bij elkaar voor Pink Ribbon.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Dames TFC fietsen meer dan 10.000 euro bij elkaar voor Pink Ribbon.

Op 8, 9 en10 oktober hebben de dames van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk een bijzonder prestatie neergezet. Drie dagen achterelkaar fietsten zij honderd kilometer per dag voor Pink Ribbon. Al eerder organiseerden zij een lezing met als thema ‘borstkanker’. Een ziekte waar helaas gemiddeld 1 op de 7 vrouwen vroeg of laat mee te maken krijgt….

Vanmorgen, de derde fietsdag, werd al een voorlopig resultaat van de inzameling door Gerben van Duin kenbaar gemaakt aan de dames. Er stond een geweldig bedrag van 9741 euro op de teller, maar de teller is ondertussen door blijven lopen en is het ingezamelde bedrag over de 10.000 euro heen gegaan.

Bij het startpunt, de Koningin Wilhelmina Boulevard, sprak Gerben van Duin de dames nog even toe. Sporten en bewegen is heel belangrijk voor een goede gezondheid. De bijzondere prestatie en doorzettingsvermogen van de dames werd aangehaald met grote waardering, wat tevens niet onopgemerkt is gebleven door de vele donateurs. 

Het ingezamelde geld gaat naar Pink Ribbon. Zij financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Foto: PR R v Egmond 

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.