Datum: 28-09-2023 - 00:47
08
okt
'21
Acties in de gemeente Noordwijk die verkeersveiligheid vergroten.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Acties in de gemeente Noordwijk die verkeersveiligheid vergroten.

De gemeente heeft op verschillende plekken kleine acties uitgevoerd om de verkeersveiligheid te vergroten. Fietsersvoorrang. Duidelijke wegmarkeringen en een andere kleur asfalt. Rood….

Duidelijkheid geven
Begin oktober 2021 heeft gemeente Noordwijk op een paar plekken de verkeerssituatie verbeterd. Kleine gerichte acties. Quickwins. Deze hebben vaak veel effect. Dragen bij aan een verbetering. Op de foto. Een van de plekken waar de verkeersregels verduidelijkt werden.

Coalitieakkoord
De gemeenteraad heeft hier veel aandacht voor. In het coalitieakkoord staat de wens om te zorgen voor goede en veilige fietsverbindingen onder meer tussen de woonwijken. 

Veilig fietsen
Maar ook zet de gemeente in op het invoeren van maatregelen die het gebruik van de fiets bevorderen. Boven alles willen de samenwerkende partijen dat fietser onderweg heel veilig zijn. Verschillende plekken zijn de afgelopen dagen onder handen genomen. Op de Duindamseweg/Duinweg in Noordwijk aan Zee is de markering extra duidelijk gemaakt met rood. 

Hetzelfde gebeurde in Noordwijkerhout op de Gieterij. Op de Tolhoren/Herenweg in Noordwijk: rood als extra markering in combinatie met fietsers in voorrang. Als het weer het toelaat dan komt er fietsersvoorrang op de rotonde Schiestaat. Op de foto hiernaast zie je een locatie die onder handen ís genomen. 

Prioriteit = Voorrang
De verkeersveiligheid van alle weggebruikers is een prioriteit. Andere projecten die daar aan bijdragen. Maak een punt van Nul. En het invoeren van fietsersvoorrang op rotondes. Ook werkt de gemeente op dit punt graag samen met weggebruikers en inwoners, zoals bijvoorbeeld bij de herinrichting van de wijk Zeeburg.

Met elkaar het voor elkaar krijgen 
Verkeerswethouder Roberto ter Hark is blij met deze quickwins. “We kunnen zien dat er meer gefietst wordt in onze mooie gemeente en dus is er een extra noodzaak om met elkaar de knelpunten in het vizier te krijgen en deze op een slimme manier aan te pakken. Dat hoeft niet eens duur te zijn.”

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.