Datum: 24-09-2023 - 03:14
03
okt
'21
Cartoonfestival en expositie Noordwijk, Achter de muur in MoCA (gratis masterclasses cartoontekenen voor kinderen in de herfstvakantie)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Cartoonfestival en expositie Noordwijk, Achter de muur in MoCA (gratis masterclasses cartoontekenen voor kinderen in de herfstvakantie)

Van 16 tot en met 31 oktober staat het Museum of Comic Art in het teken van cartoons en de tentoonstelling: Noordwijk, Achter de muur. Het thema van het cartoonfestival is ‘Na 75 Jaar Vrijheid’. Nederlandse cartoonisten hebben werk ingezonden om mee te dingen naar een jury- en publieksprijs die zal worden uitgereikt op zondag 24 oktober in het MoCA…

Naast cartoons is er een foto-expositie te zien die de wederopbouw van Noordwijk direct na de oorlog toont aan de hand van uniek beeldmateriaal.

Hiernaast vinden er tal van andere activiteiten plaats zoals gratis masterclasses cartoontekenen voor kinderen, lezingen die in het teken staan van Noordwijk in oorlogstijd en boekpresentaties. Bezoekers kunnen verder kennis maken met ‘De negende kunst’ omdat ruim 38 originelen van de eerste tentoonstelling in het MoCa, European Masters of Comic Art, nog te zien zijn op de eerste verdieping.

De entree is gratis en de openingstijden op alle dagen zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Klik hier voor het hele programma en hoe u (of uw kind) zich kunt aanmelden. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.