Datum: 23-10-2021 - 16:47
27
sep
'21
Campagne ‘Kilometervreters’ van start gegaan, welke school fietst de meeste kilometers?
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Campagne ‘Kilometervreters’ van start gegaan, welke school fietst de meeste kilometers?

Met het monteren van een kilometerteller op de fiets van Jori uit groep 6 heeft Wethouder Dennis Salman vanmorgen op Fusieschool Zeehonk/Wakersduin de aftrap gegeven van de campagne ‘Kilometervreters’. De Fusieschool neemt het de komende drie weken op tegen Willibrordschool in Lisse en Het Sterrenwerk in Sassenheim….

Veilig Verkeer Nederland organiseert deze actie, twee vrijwilligers van VVN, Doris van Kampen en Mart de Haas, waren aanwezig op school om de kinderen wat meer te vertellen over het verkeer. 

Elke week wordt in de klassen bijgehouden hoeveel kilometers er gereden zijn. Bij het behalen van een bepaald aantal kilometers verdien je een bonusvlag en krijgt de deelnemer een beloning van de juf. Hoe meer kilometers er gefietst wordt, hoe meer bonusvlaggen. Er zijn er drie te behalen. 

De beste groep van de scholen die meedoen en na drie weken de meeste kilometers heeft afgelegd wint een verrassingspakket. 

Foto’s: BON Wendy Weijers

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.