Datum: 23-10-2021 - 15:41
25
sep
'21
Update: Burendag Vinkeveld. Burendag bij Wijkvereniging Calorama, De Eendracht en Groot Hoogwaak (foto’s + video)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Update: Burendag Vinkeveld. Burendag bij Wijkvereniging Calorama, De Eendracht en Groot Hoogwaak (foto’s + video)

Vanmorgen begon Burendag bij de nieuwe Wijkvereniging Calorama. Wethouder Dennis Salman was aanwezig bij de opening. Hij benoemde dat de gemeente Noordwijk wijkverenigingen heel belangrijk vindt voor de verbinding, ontmoeting en voor elkaar klaar staan als het nodig is. Kersverse voorzitter Maarten Plug werd door Dennis Salman in de bloemetjes gezet, voor zijn inzet om de Wijkvereniging op te richten….

Sociaal makelaar Roy heeft Maarten ondersteund bij alle papieren rompslomp en het oprichten van de Wijkvereniging. De Wijkvereniging is nog wel op zoek naar vrijwillers, wil je je opgeven bel dan naar Maarten 0611484657 of Bianca 0648171233.

In De Eendracht was vandaag live muziek van Zeemanskoor De Noordwijkers. Het was weer hun eerste optreden sinds anderhalf jaar, en het was genieten voor het koor en de bewoners van De Eendracht. Onder het genot van een drankje werd genoten van de gezelligheid. Tussen de middag was er soep en een broodje kroket voor de bewoners. 

In de Marcellusstraat stond een groot springkussen voor de buurtkinderen.

In Groot Hoogwaak werd vandaag met buren de pluktuin rolstoel- en rollatorvriendelijk gemaakt d.m.v. het aanleggen van een tegelpad en er werden bollen en struiken gepland in de tuin. Er waren gezellige oudhollandse spelletjes te doen, zoals sjoelen en koekhappen en kinderen konden aan de slag met het in elkaar zetten en vullen van een insectenhotel. Met insectenhotels wordt de natuur op het terrein een handje geholpen.

Daarnaast waren er informatiestands te vinden waar vragen gesteld konden worden over het werken en leren bij Groot Hoogwaak, vrijwilligerswerk, thuiszorg van ThuisSupport en ’Zorg op afstand’ via een tablet.

Ook de nieuwbouwplannen werden niet vergeten, buurtbewoners konden met elkaar van gedachten wisselen over deze plannen.

De Vrienden van Groot Hoogwaak verkochten boeken, CD’s, puzzels en ansichtkaarten, en aan een heerlijk hapje uit eigen keuken ontbrak het ook niet. Uienhachee, rode kool, aardappelpuree, boerenkool met worst, nasi met saté, soep, voor iedereen was er wel wat lekkers te kiezen. 

Foto’s burendag Branding Vinkeveld
Een dag waarbij er veel verbindingen zijn gelegd. Er werd veel gelachen met elkaar. We hebben de buren zeker beter leren kennen. De kinderen konden een glitter tattoo laten zetten en springen op een springkussen. Voor de volwassenen waren er oud-Hollandse spelletjes om te spelen.

Ook werden er pannenkoeken gebakken door een van de buren. Al met al een geslaagde burendag aldus de buren. Die allemaal graag zagen dat het volgend jaar weer georganiseerd zou worden. Met dank aan Manon Vaillant voor het insturen.

Heb jij nog leuke foto’s van de Burendag in jouw straat? Stuur ze gerust in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto’s en video: BON Wendy Weijers

Een aantal foto’s van Hoogwaak zijn gemaakt door Marlies Walhout. 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.