Datum: 20-10-2021 - 21:29
24
sep
'21
Northgo College geeft les in het bos.
Geschreven door Northgo College

Northgo College geeft les in het bos.

Vandaag, op vrijdag 24 september geeft een aantal docenten van het Northgo College les op een unieke plek: Een tent, midden in het Leeuwenhorst bos in Noordwijk. Het aanbod kwam van samenwerkingspartner, het Zuid-Hollands Landschap. De tent stond er toch, wel drie dagen lang. Twee dagen waren al goed gevuld met een personeelsactiviteit en een vrijwilligersdag. ‘Zou het Northgo College belangstelling hebben om een dag in het bos les te geven?’…

De plek in het bos ligt op vijf minuten fietsafstand van de school. Sowieso is het met het type herfstweer van vandaag heerlijk om les te geven in de buitenlucht. Daarom greep de school het aanbod met beide handen aan. Er was veel enthousiasme in het docententeam. Uiteindelijk waren vier docenten met hun klas de gelukkigen. Veel lesstof is terug te voeren op de natuur. De natuur lijkt misschien quasi rommelig, maar als je iets afweet van geometrische vormen, dan valt het op dat je deze constant om je heen ziet. En dus ook in het bos.

Of wat te denken van het wiskundig lijnenspel dat alom aanwezig is. Dus wordt er wiskunde gegeven, en lessen biologie, die liggen natuurlijk voor de hand. Vandaag gaat het over knaagdieren en over assimilatie van planten. En de docent Engels geeft een les over Robin Hood, de held die zich met zijn lady Marianne schuil hield in het bos.

En de leerlingen? Die vinden het wel een lekker avontuur. Ze voelen zich prima thuis in het bos. Voorafgaand aan de les lopen een aantal jongens stokken te zoeken. Even wat ravotten, om zich dan op de opdrachten te storten. Teijn uit 5 havo komt foto's maken voor de social media van de school. Wil hij boswachter worden? Het lijkt hem een geweldig beroep. Maar misschien voor 'erbij', later. Eerst gaat hij zich voorbereiden op zijn studie climate & environment.

Het Zuid-Hollands Landschap onderhoudt maar liefst 4500 hectare natuur, verdeeld over 100 natuurgebieden. Het Northgo College werkt samen met deze natuurorganisatie, bijvoorbeeld bij de  projecten van het Technasium.

Foto’s: PR

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.