Datum: 23-10-2021 - 17:12
18
sep
'21
Wethouder Sjaak van den Berg overhandigt 'gouden afvalgrijper' aan Ewald Beekman als 100ste Z-ambassadeur. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Wethouder Sjaak van den Berg overhandigt 'gouden afvalgrijper' aan Ewald Beekman als 100ste Z-ambassadeur. (foto's)

Tijdens de World Cleanup Day (een actie in meer dan 180 landen om zwerfafval op te ruimen) werd op zaterdagmorgen aan de 100ste Zwerfafval-Ambassadeur in de gemeente Noordwijk, Ewald Beekman, door wethouder Sjaak van den Berg een 'gouden grijper' overhandigt en andere attributen behorende bij de uitrusting van een Z-Ambassadeur...

Ewald woont in Noordwijkerhout en liep al regelmatig mee met zijn vriendin Sandra, die zich al had aangesloten bij de groep vrijwilligers van de Z-Ambassadeurs. Onlangs heeft hij zich officieel aangemeld omdat hij het belangrijk vindt om regelmatig ook zijn steentje bij te dragen aan een schonere wereld.

Wethouder Sjaak van den Berg gaf in zijn toespraak voor de Witte Kerk aan, dat hij en de gemeente zeer veel waardering hebben voor deze groep mensen die zich inzetten voor opruimen van het zwerfafval. De gemeente ondersteunt de Z-Ambassadeurs dan ook actief. Zo is in de loop der jaren de groep voorzien van een bakfiets en neemt de gemeente ook de kosten van exploitatie en onderhoud van de zwerfafvalboot voor haar rekening. 

De Z-ambassadeurs zijn een groep vrijwilligers die inmiddels al meer dan 10 jaar hun eigen woon- en leefomgeving ontdoen van zwerfafval. Jarenlang bleef hun aantal staan op enige tientallen maar sinds de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk is dat omhoog geschoten naar 100 vrijwilligers.

Nieuwe Z-ambassadeurs zijn nog steeds van harte welkom. Zij worden voorzien van een grijper, een vuilniszakring, handschoenen en een geel hesje met de opdruk Z-ambassadeur. De vuilniszakken worden geleverd door DIRK supermarkten. Aanmelden kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.: 06-54270505 (Rob Choufoer).

Foto's BON.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.