Datum: 17-09-2021 - 09:39
14
sep
'21
Herinrichting Parallel Boulevard officieel gestart, de hekken zijn gesloten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Herinrichting Parallel Boulevard officieel gestart, de hekken zijn gesloten.

Wethouder Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk, de heer Von Faber van het Hoogheemraadschap en Casper van der Hout van Dura Vermeer hebben vanmiddag de hekken op slot gedaan op de Grent, en daarmee het startsein gegeven voor de herinrichting van de Parallel Boulevard….

Na het op slot doen van het hek werden door alledrie de heren een handtekening gezet op een bouwplan om de samenwerking te bezegelen.

De komende twee winters werken de gemeente Noordwijk, het Hoogheemraadschap van Rijnland en aannemer Dura Vermeer gezamenlijk aan een complete metamorfose van de Parallel Boulevard. Bovengronds word de boulevard van gevel tot gevel vernieuwd, ondergronds wordt de waterhuishouding verbeterd door de aanleg van een nieuw riool, infiltratietanks die regenwater opvangen en een 6 meter diepe drainage die het grondwater reguleert. Na de afronding van het project moeten de pompen uitgezet kunnen worden, die nu nog het regenwater reguleren. Een ondergelopen Hoofdstraat moet dan tot het verleden behoren.

Er wordt tot 1 april gewerkt aan de eerste fase, ongeveer tot ter hoogte van de Lage Wurft. Vanaf september 2022 wordt de volgende fase gestart. In het voorjaar van 2023 moet alles afgerond zijn. 

Een aantal bewoners rondom de Parallel Boulevard hebben eerder brieven gestuurd aan de gemeente en hun zorgen geuit over de drainage werkzaamheden en mogelijke schade aan de panden langs de Parallel Boulevard. In een brief aan de bewoners is alle uitleg gegeven, ze hoeven zich geen zorgen te maken. Daarnaast worden er trillingsmetingen aan gevels gedaan. In de voorbereiding geven de meters al een goed beeld van de trillingen die ‘normaal’ in de omgeving voorkomen. Tijdens de werkzaamheden krijgt de aannemer een waarschuwing als de trillingen de normen overschrijden, zodat er meteen passende maatregelen genomen kunnen worden.  

Voor alle informatie over de bouwwerkzaamheden kunt u kijken op www.Parallelboulevard.nl 

Foto’s: BON Wendy Weijers 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.