11
sep
'21
Strip ‘Japie en Jopie’ onthuld bij vv Noordwijk door scheidsrechter Allard Lindhout (foto’s)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Strip ‘Japie en Jopie’ onthuld bij vv Noordwijk door scheidsrechter Allard Lindhout (foto’s)

Vandaag was om 11 uur op Sportcomplex Duinwetering bij vv Noordwijk de presentatie van de strip Japie & Jopie. Deze strip vraagt aandacht voor aangepaste vormen van voetbal. De presentatie werd georganiseerd in samenwerking tussen KNVB, Zwaluwen Jeugd Actie en vv Noordwijk. Een bekend iemand uit de voetbalwereld,…

Allard Lindhout, heeft de onthulling van de strip verzorgd. Allard is scheidsrechter in het betaald voetbal en fluit vanavond de wedstrijd AZ-PSV. Samen met spelers van vv Noordwijk werden de drie borden onthuld van Japie & Jopie.

Japie & Jopie zijn beste vrienden en leven voor voetbal. Ze zijn net wat anders dan andere kinderen, maar ze willen net als hun buurjongetje Sem gewoon bij een echte voetbalclub voetballen. Zij zetten daarom alles op alles om samen met die club hun eigen G-team op te zetten.

In deze strip - met illustraties van Marian Latour en teksten van Sarah Saarberg - volgen we hun avontuur. Rondom de presentatie van de strip vond tussen 10.00 en 12.00 een voetbalactiviteit plaats voor jongeren met een beperking, in het bijzonder jongeren met een autistisch spectrum stoornis.

Voetbalvereniging Noordwijk kent al jaren een ASS afdeling, een team voetbalt zelfs in een speciale competitie. Deze ochtend was er informatie over ASS voetbal te verkrijgen bij aanwezige medewerkers. Ook is informatie te vinden op www.vvnoordwijk.nl.

Foto’s: BON Wendy Weijers