Datum: 20-09-2021 - 04:08
12
sep
'21
Inspirerend: van drukke kantoorbaan naar eigen fietskoeriersdienst.
Geschreven door Advertorial

Inspirerend: van drukke kantoorbaan naar eigen fietskoeriersdienst.

Menig Noordwijker moet hem langs hebben zien zoeven, op weg naar het volgende adres om een pakketje af te leveren. Moss Dolman (43) was het drukke kantoorleven zat, en met zijn grote hobby fietsen in zijn achterhoofd gooide hij het roer om: de laptop werd dichtgeklapt en verruild voor de fietspaden en frisse lucht van de Bollenstreek….

Veel voordelen
Een eigen fietskoeriersdienst opzetten, het is de ultieme manier gebleken voor Moss Dolman om zijn hobby en werk te verenigen. En daar hoefde hij geen bergen voor te verzetten. In tegenstelling tot een koeriersdienst waarbij auto's en busjes ingezet worden, zijn een goede fiets en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel de eerste vereisten. Een fietskoerier geniet vooral veel voordelen: geen last van files, niet volgens de wet voor een heel wagenpark een auto-verzekering afsluiten (bij voorkeur wel voor de fiets), en profiteren van een hoge mobiliteit omdat een fiets op meer plekken dan een auto komt. Tot slot is fietsen ook gezond en duurzaam.

Minder stress, meer aandacht voor gezin
Het klonk Dolman allemaal veel aantrekkelijker in de oren dan nog langer 24 uur per dag aan zijn laptop vastgeklonken te zitten. Hij was naar eigen zeggen altijd druk met zijn werk, ook als dat niet hoefde. Tijdens een vakantie vroegen zijn kinderen of hij ooit een keer achter zijn laptop vandaan zou komen en dat was de spreekwoordelijke druppel. "Ik heb veel geleerd en gezien. Denk aan vliegveldmeetings, veel reizen, trainingen in Azië. Supergaaf, maar tijdens de vakantie met mijn gezin in 2019, kwam ik tot de conclusie dat ik het werkleven ook anders kan inrichten," zegt hij tegen indebuurt.

Na die vakantie was Moss Dolman consultant-af. Niet meer 'altijd maar bereikbaar'. Toen hem door zijn gezin werd verboden langer op zijn telefoon of laptop te koekeloeren, moest hij afkicken. "Op de derde dag van die vakantie merkte ik dat het heerlijk was om niet te werken en om mijn aandacht volledig bij mijn gezin te hebben."

Barre weersomstandigheden
Een vacature voor fietskoerier in een krant trok zijn onverdeelde aandacht. Het was echter maar voor één uur per week, dus trok Dolman de stoute schoenen aan en begon zijn eigen fietskoeriersdienst. Deze opereert voornamelijk in de Bollenstreek, grofweg van Den Haag tot Noordwijk. Intussen heeft hij zeventien koeriers onder zijn vleugels. Het werken met mensen bevalt hem het meeste aan zijn nieuwe onderneming. Soms zit het weer tegen, als het sneeuwt bijvoorbeeld, zoals in februari. "We gingen met volle moed op pad.

Na de eerste 100 meter wisten we het al: dit ging een lange middag worden. Het werd zelfs 21.00 uur." Maar ook tijdens die barre weersomstandigheden zijn alle pakketjes netjes bezorgd.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.