Datum: 18-05-2022 - 08:09
28
aug
'21
Brandweer rukt uit voor illegale koperverbranding.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Brandweer rukt uit voor illegale koperverbranding.

Vanmorgen even na vieren is de brandweer uitgerukt voor een melding van een brand. Een fietsster zag in de verte in het bollenland naast de Beeklaan ter hoogte van Het Laantje een oranje gloed en wat rook en waarschuwde de hulpdiensten….

Na een zoekactie en onderzoek bleek het te gaan om een kluwen koperdraad dat in de brand was gestoken. Het vuurtje was al uit. Het koperdraad lag in een hoekje tegen een kas aan. Uiteraard is niet bekend waar het koperdraad vandaan komt, er zijn ook geen personen aangetroffen. Het is goed mogelijk dat het koperdraad van diefstal afkomstig is. 

Omdat de melding in eerste instantie werd doorgegeven als ‘brand bijgebouw’ kwamen brandweer Noordwijk met tankautospuit en ladderwagen, brandweer Katwijk met tankautospuit, twee politiewagens en de Officier van Dienst ter plaatse. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.