Datum: 08-12-2021 - 01:48
24
aug
'21
Zendamateurs actief vanuit de Vuurtoren verrichten hun jaarlijkse Noordwijk promotie.
Geschreven door Veron

Zendamateurs actief vanuit de Vuurtoren verrichten hun jaarlijkse Noordwijk promotie.

De leden van de regionale VERON-afdeling waren afgelopen weekeinde actief tijdens het “International Lighthouse and Lightship Weekend” met de bijzonder roepletters PI75LDN/L vanwege haar 75 jarig jubileum. Naast de 66 verbindingen die voornamelijk in en net buiten de Randstad werden gemaakt op 2 meter VHF, waren de 288 verbindingen die op de zgn. toegewezen HF-banden (Korte Golf) geslaagd…

met amateurs en vuurtorens/lichtschepen binnen bijna alle Europese landen en heel vaak met stations binnen alle werelddelen, behalve Antarctica. Uitschieters waren de stations aan de westkust van Canada en de VS, stations in Zuid America, Japan, Midden Oosten, en rond de datumgrens met Samoa en Hawaii met afstanden van ver over de 16000 Km.

Met dank aan stichting Kurt Carlsen voor de medewerking en de lokale leden van de VERON die dit mogelijk hebben gemaakt, door het plaatsen en afhangen van de antennes en het opbouwen van twee zend- en ontvangststations.

https://a28.veron.nl/

Foto: PR

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.