Datum: 26-01-2022 - 17:28

 

09
aug
'21
Roberto ter Hark verkozen tot lijsttrekker voor de Noordwijkse VVD.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Roberto ter Hark verkozen tot lijsttrekker voor de Noordwijkse VVD.

In de Algemene Ledenvergadering van de Noordwijkse VVD hebben de Noordwijkse VVD-leden unaniem ingestemd met de benoeming van Roberto ter Hark (40 jaar) tot lijsttrekker voor de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Partijvoorzitter Henk Immerzeel zegt over de benoeming van Ter Hark: “We zijn ontzettend blij met Roberto als lijsttrekker. Hij is de beste wethouder...

die we ons in deze fusiegemeente kunnen wensen. Hij is er voor álle Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers. Toegankelijk en oplossingsgericht weet hij moeilijke dossiers, soms met een lange historie, aan te pakken en op te lossen. Trots zijn we dat hij zich ook de komende periode voor onze gemeente in wil blijven zetten en beschikbaar is als lijsttrekker en als wethouderskandidaat.”

Ter Hark is binnen het huidige college van B&W verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Financiën, Economie, Mobiliteit en Cultuur. In 2020 is Ter Hark verkozen tot een van de 50 Beste Lokale Bestuurders van Nederland. Van maart 2006 t/m juli 2018 was hij raadslid en fractievoorzitter in de voormalige gemeente Noordwijk. Een functie die hij altijd heeft gecombineerd met leidinggevende en commerciële functies bij Eurocross Assistance, onderdeel van Achmea.

Ter Hark is tevens Lid van Verdienste van de Noordwijkse VVD. Op 5 juli 2018 ontving hij een Koninklijke Onderscheiding.

Roberto ter Hark reageert zelf als volgt: “Ik vind het een grote eer om lijsttrekker voor de Noordwijkse VVD te mogen zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van aankomend jaar. De leden ben ik dankbaar voor het vertrouwen.” Volgens Ter Hark zijn het belangrijke verkiezingen: “We hebben in onze gemeente een bijzondere periode achter de rug. Zo’n eerst periode als fusiegemeente is bestuurlijk altijd zeer uitdagend. De komende vier jaar kunnen we gaan bouwen op de basis die we nu gelegd hebben. Met een grote VVD kunnen we daar voortvarend mee aan de slag!”

Hij vervolgt: “Een onverwachte factor in de afgelopen periode was natuurlijk de coronacrisis, die Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk stevig geraakt heeft. Velen zagen hun werk en passies in gevaar komen of zelfs in rook opgaan. Ik ben ontzettend trots op de veerkracht van onze inwoners, ondernemers en verenigingen. We willen hen in de komende periode blijven ondersteunen, om samen onze prachtige gemeente weer levendig te maken. Ik zit vol energie en heb er gewoon ontzettend veel zin in!”

De lijsttrekker wordt binnen de Noordwijkse VVD separaat benoemd. De volledige kandidatenlijst en tevens het verkiezingsprogramma worden later, in het najaar van 2021, door de leden in een volgende ALV vastgesteld.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.