Datum: 08-12-2021 - 00:59
05
aug
'21
Zomerserie Muziek in Jeroen, Grote Orgelmis van Bach door Hayo Boerema en Collegium Laurenskerk Rotterdam.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Zomerserie Muziek in Jeroen, Grote Orgelmis van Bach door Hayo Boerema en Collegium Laurenskerk Rotterdam.

Op donderdag 12 augustus is toporganist Hayo Boerema, samen met zijn Collegium van de Rotterdamse Laurenskerk te gast in de Zomerserie van Muziek in Jeroen. Hayo Boerema studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium.
Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en Naji Hakim te Parijs. Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich…

in het frans-symphonische repertoire. Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals, o.a. in Wenen, Neurenberg, Parijs en Nijmegen. Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. Op het programma staat de Grote Orgelmis van J.S. Bach.

De Clavierübung III uit 1739, zoals de Grote Orgelmis officieel heet, bestaat uit tien koralen die elk een groot opgezette bewerking met pedaal en een kleine bewerking zonder pedaal hebben gekregen. Daarachter heeft Bach nog vier Duetten geplaatst. Het geheel wordt omarmd door de Praeludium et Fuga in Es, het praeludium aan het begin van het werk en de fuga helemaal aan het einde.

Het concert, ook te volgen op het grote videoscherm, begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 7,- (Vrienden € 5,-) en kunnen digitaal worden besteld via www.muziekinjeroen.nl.  

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.