Datum: 20-09-2021 - 03:37
25
jul
'21
De finish van Marjolein! Van Noordwijk naar Vaals in vier dagen voor het goede doel. (Blog + foto’s + opbrengst)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

De finish van Marjolein! Van Noordwijk naar Vaals in vier dagen voor het goede doel. (Blog + foto’s + opbrengst)

Al eerder heeft er een artikel op BlikOp Noordwijk gestaan van Marjolein Warmerdam, zij gaat een heel eind fietsen voor het goede doel, namelijk het KWF. Donderdag is Marjolein daadwerkelijk vertrokken vanaf de Vuurtoren Noordwijk, en zij houdt u graag op de hoogte van haar belevenissen onderweg…

Marjolein heeft helaas in haar naaste omgeving verschillende keren te maken gehad met de ziekte kanker en op dit moment ook. Corona speelt een grote rol in onze samenleving, waardoor de aandacht voor kanker een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Helaas is voor kanker geen vaccin voorhanden. Om de levenskansen te vergroten, is het van belang dat er onderzoek blijft plaatsvinden. Marjolein hoopt dan ook dat haar fietstocht flink gesponsord wordt, zodat zij haar steentje kan bijdragen aan deze onderzoeken.

Blog dag 4 met de finish in Vaals:

Vanmorgen om kwart voor negen vertrokken Marjolein en haar fietsmaatje Johan vanuit Heerlen voor de laatste etappe richting Vaals. Een super zonnige dag straalde hun tegemoet, beter kon niet. Via allerlei weggetjes en flinke heuvels kwamen ze in Bocholz een wegopbreking tegen, waardoor er even van de route moest worden afgeweken.

Er werd wederom langs een kapelletje gefietst, waar 3 kaarsjes zijn aangestoken voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met kanker. Er werd een stuk langs de provinciale weg gefietst richting Vaals. De toch kwam langs een Abdij waar de vader van Marjolein altijd zei: ‘We zijn weer thuis!’.

Om wat tijd te rekken voor hun aankomst werd er nog een drankje gedaan in Vaals. Familieleden moesten tenslotte de tijd krijgen om vanuit Noordwijk naar Vaals te rijden. Het werd tijd voor de laatste klim, en die was best aan de steile kant. Maar de beloning was toch wel alle familieleden die Marjolein en Johan stonden op te wachten bij het Drielandenpunt. Onder luid applaus werden ze binnen gehaald. 

Marjolein: ‘We hebben het gehaald en het was ontzettend leuk om te doen! Ik zou zo weer op de fiets stappen voor een goed doel!. Er is een geweldig bedrag opgehaald en daar willen we iedereen die met ons mee gefietst is ter sponsoring ontzettend voor bedanken. Het wat top! BEDANKT!

En het uiteindelijke bedrag? Maar liefst € 3000,00 !!!!

Lees hier de blog van dag 1.

Lees hier de blog van dag 2.

Lees hier de blog van dag 3.

Foto’s: Marjolein 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.