Datum: 20-09-2021 - 03:16
24
jul
'21
Marjolein fietst van Noordwijk naar Vaals voor het goede doel (blog dag 3 + foto’s)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Marjolein fietst van Noordwijk naar Vaals voor het goede doel (blog dag 3 + foto’s)

Al eerder heeft er een artikel op BlikOp Noordwijk gestaan van Marjolein Warmerdam, zij gaat een heel eind fietsen voor het goede doel, namelijk het KWF. Vandaag is Marjolein daadwerkelijk vertrokken vanaf de Vuurtoren Noordwijk, en zij houdt u graag op de hoogte van haar belevenissen onderweg…

Marjolein heeft helaas in haar naaste omgeving verschillende keren te maken gehad met de ziekte kanker en op dit moment ook. Corona speelt een grote rol in onze samenleving, waardoor de aandacht voor kanker een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Helaas is voor kanker geen vaccin voorhanden. Om de levenskansen te vergroten, is het van belang dat er onderzoek blijft plaatsvinden. Marjolein hoopt dan ook dat haar fietstocht flink gesponsord wordt, zodat zij haar steentje kan bijdragen aan deze onderzoeken.

Blog dag 3:

Vanmorgen om kwart over 8 werd er weer op de fiets gestapt, vandaag ging de route richting Roermond. De route ging vandaag wat minder soepel. De Maas moest over gestoken worden maar de uitgestippelde route werd geblokkeerd door een gebouwde dam vanwege de wateroverlast. Na een omweg is het toch gelukt om de Maas over te steken. Marjolein heeft op plekken gereden waar het water heeft gestaan, dit was goed te zien aan de bomen. 

Het was weer een gevarieerd landschap, veel bos maar ook velden met aardappelen, bieten, asperges, tarwe en mais. Over de fietsers heen vlogen klepperende ooievaars. De route ging een stukje door Duitsland, en precies bij de grens vielen de eerste druppels naar beneden. Vervolgens ging het steeds harder regenen, en werden de regenpakken maar tevoorschijn gehaald. Goed ingepakt ging de tocht verder, de bui duurde tot aan de derde slaapplaats. Vandaag maar weer liefst 85 kilometer in de benen, even uitrusten en dan morgen uitgerust de laatste etappe richting het Drielandenpunt. 

Vandaag was hier en daar al een uitdaging met wat heuveltjes, morgen het zwaardere werk.

Willen jullie met Marjolein meefietsen door haar te sponsoren? Alle opbrengsten gaan naar het KWF. Elke bijdrage is welkom. U kunt uw sponsoring storten op rekeningnummer NL 97 ABNA 0100455409 t.a.v. M.S.D.Warmerdam o.v.v. Drielandenpunt. Namens Marjolein Warmerdam heel hartelijk dank. 

Klik hier voor het verslag van dag 1.

Klik hier voor het verslag van dag 2.

Foto’s: Marjolein

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.