Datum: 20-09-2021 - 03:51
23
jul
'21
Marjolein fietst van Noordwijk naar Vaals voor het goede doel (blog dag 2 + foto’s)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Marjolein fietst van Noordwijk naar Vaals voor het goede doel (blog dag 2 + foto’s)

Al eerder heeft er een artikel op BlikOp Noordwijk gestaan van Marjolein Warmerdam, zij gaat een heel eind fietsen voor het goede doel, namelijk het KWF. Donderdag 22 juli is Marjolein daadwerkelijk vertrokken vanaf de Vuurtoren Noordwijk, en zij houdt u graag op de hoogte van haar belevenissen onderweg…

Marjolein heeft helaas in haar naaste omgeving verschillende keren te maken gehad met de ziekte kanker en op dit moment ook. Corona speelt een grote rol in onze samenleving, waardoor de aandacht voor kanker een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Helaas is voor kanker geen vaccin voorhanden. Om de levenskansen te vergroten, is het van belang dat er onderzoek blijft plaatsvinden. Marjolein hoopt dan ook dat haar fietstocht flink gesponsord wordt, zodat zij haar steentje kan bijdragen aan deze onderzoeken. 

Blog dag 2:
Vandaag stond de tweede etappe op de planning. Marjolein vertrok vanmorgen rond 8 uur uit Brakel en zette koers richting Den Bosch. Er is vandaag door prachtige gebieden gefietst, met veel water om haar heen. Hier en daar kwam ze wat onverharde paden tegen. Van Den Bosch ging de route richting Helmond, een mooie grote stad. Het kasteel van Helmond werd ook nog even bewonderd. 

De route ging daarna wat meer door de bossen, onderweg kwam ze een echtpaar tegen dat regelmatig een uitstapje maakt naar Noordwijk, hun favoriete badplaats. 

Af en toe werd er een terrasje aangedaan en op het terras in Ommel werd een drankje gedoneerd van het huis, omdat de uitbater de fietstocht van Marjolein super vond. Marjolein is nog in een klein kapelletje geweest waar ze een kaarsje heeft aangestoken voor haar vader en haar neef, en ook voor alle andere mensen die met kanker te maken hebben.

Uiteindelijk in Meijel aangekomen na maar liefst 110 kilometer in de benen. Nederland is echt een prachtig land, er valt veel te zien op de fiets. Je ziet veel verschillende landschappen en veel mensen op de fiets die Marjolein succes wensen met haar fietstocht.

Een zeer geslaagde tweede dag. Nu tijd om uit te rusten, morgen vroeg op voor de derde etappe.

Klik hier om de avonturen van dag 1 te lezen.

Foto’s: Marjolein Warmerdam 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.