Datum: 25-07-2021 - 16:42
22
jul
'21
Marjolein fietst van Noordwijk naar Vaals voor het goede doel (blog dag 1)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijk

Marjolein fietst van Noordwijk naar Vaals voor het goede doel (blog dag 1)

Al eerder heeft er een artikel op BlikOp Noordwijk gestaan van Marjolein Warmerdam, zij gaat een heel eind fietsen voor het goede doel, namelijk het KWF. Vandaag is Marjolein daadwerkelijk vertrokken vanaf de Vuurtoren Noordwijk, en zij houdt u graag op de hoogte van haar belevenissen onderweg…

Marjolein heeft helaas in haar naaste omgeving verschillende keren te maken gehad met de ziekte kanker en op dit moment ook. Corona speelt een grote rol in onze samenleving, waardoor de aandacht voor kanker een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Helaas is voor kanker geen vaccin voorhanden. Om de levenskansen te vergroten, is het van belang dat er onderzoek blijft plaatsvinden. Marjolein hoopt dan ook dat haar fietstocht flink gesponsord wordt, zodat zij haar steentje kan bijdragen aan deze onderzoeken. 

Dag 1: vertrek uit Noordwijk
Samen met Johan, haar spinningmaatje, is Marjolein vanmorgen om 8 uur vertrokken vanaf de Vuurtoren in Noordwijk. Ze zijn richting Leiden, Koudekerk, Schoonhoven en Gorkum richting Brakel gefietst. In Brakel is de eerste overnachting in een bed en breakfast aan de dijk.

Om hier te kunnen komen hebben zij bij Schoonhoven de pont genomen om de Lek over te varen, en voor Brakel de volgende pont over de Waal.

Onderweg heeft Marjolein veel bekijks gehad met haar vlag, vastgebonden achter haar fiets. Ze hebben door allerlei dorpjes gefietst en langs fietspaden door het boerenland.  Onderweg heerlijk uitgerust op een bankje waarbij uitnodigend een bordje stond dat je welkom was om te komen zitten. Lekker even de voeten gekoeld in de Linge.

Al met al vandaag al 95 kilometer in de benen, het was een zeer geslaagde dag.

Willen jullie met Marjolein meefietsen door haar te sponsoren? Alle opbrengsten gaan naar het KWF. Elke bijdrage is welkom. U kunt uw sponsoring storten op rekeningnummer NL 97 ABNA 0100455409 t.a.v. M.S.D.Warmerdam o.v.v. Drielandenpunt. Namens Marjolein Warmerdam heel hartelijk dank. 

Foto’s: Marjolein

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.